2022-06-28

Akarat, küzdeni tudás, kitartás, lelkesedés: KIVÁLÓ

Már hosszú évek résztvevője a Bottyán a Social Soccer Cup elnevezésű focitornának Gratweinben. De az 2022-es év mást hozott! Ebben az évben lánycsapattal indult az iskola a tornára. Minden héten lelkesen edzettek a 10. E osztályos lányok Szentpéteri Gábor tanár Úr vezetésével. 2022. június 24-én péntek reggel izgatott, de nagyon lelkes csapat várta az indulást, hogy a hosszú utat megtéve megérkezzen a „tett színhelyére”.
2022-06-20

A mi keresztünk: összetartozásunk jelképe a múltunkban és a jövőnkben

Az egész tanéven végigívelt az a sok program, amivel megemlékeztünk iskolánk fennállásának 60., egyházi fenntartásának 10. évfordulójáról. És egy egész tanéven végigívelt az a folyamat, amelynek végeredményeképpen – kapcsolódva a dupla jubileumhoz – 2022. június 9-én felavattuk és 25 évre lezártuk kereszt alakú időkapszulánkat, melyet Osztályok keresztjének neveztünk el. Jelkép lett ez a kereszt a falon: a múltunk iránt érzett büszkeségünk és a jövőbe vetett töretlen optimizmusunk, az iskolát alkotó tanuló- és tanárnemzedékek szimbóluma. Az ötletet az osztályfőnöki munkaközösség formálta valósággá, minden osztály aktív részvételével. A műsor különlegessége az volt, hogy a kilencedikes évfolyam tehetségei táncoltak, zenéltek, konferáltak és videóztak. […]
2022-06-20

Érseki jutalom egy sokoldalú tehetségnek

A tanév végén az egyházmegye kitünteti iskoláinak legkiemelkedőbb tanulóit. Idén Jászapátiban, az egyházmegyei Te Deum szentmisén Csorba Károly Márton (5/13. D) kapta az érseki jutalmat iskolánk tanulói közül. Márton az elmúlt öt évben kiemelkedő szaktárgyi, sport- és diákmozgalmi tevékenységet végzett. Tanulmányi munkája megbízható, stabil, ezt mutatja a bizonyítványa is: öt éven keresztül négyes átlag felett teljesített. Rendszeres, kitartó tanulásával biztos tudást épített fel, évfolyamának legmegbízhatóbb tagja. A humán kultúra területén egyik kiemelkedő diákja iskolánknak, az Örökségünk”48 országos történelmi versenyen kétszer is a döntőbe jutott, csapatban először IV, a következő évben I. helyezett lett. Szakmájának minden részét méltó alázattal sajátította el, […]
2022-05-31

A 12. A osztálytól búcsúzik az osztályfőnök

Búcsúzom a 12.A osztálytól, akikről elmondható, hogy az iskola egyik legösszetartóbb közössége és legvidámabb osztálya volt. A titkunk egészen egyszerűen csupán annyi volt, hogy szerettünk együtt lenni, legyen szó kirándulásról, színházlátogatásról, digitális detoxról, főzésről, palacsintasütésről, hajnalig tartó beszélgetésekről, vagy Az ember tragédiája feldolgozásáról. Számos formáját megtaláltuk a közös létezésnek. Tudtunk és akartunk együttműködni, sok-sok gesztust gyakoroltunk egymás felé. Ez a maroknyivá zsugorodott számú osztály emberség tekintetében mindig dicséretesre vizsgázott. Vizsga, megpróbáltatás pedig volt elég a 4 év alatt.
2022-05-31

A 12. B osztályfőnökének búcsúzó szavai

Sokan állítják, hogy középiskolai éveik szolgálnak a legmaradandóbb élményekkel. Ez – még ha most nem is így látjuk – gondtalan, felszabadult, nagyon boldog időszak, a szoros barátságok, szerelmek időszaka osztályon és iskolán belül. Gondoljatok csak a gólyatáborra, a közös főzésre, a kalandparkra, a színházi előadásokra, a Határtalanul erdélyi kirándulásra, az online iskolára, mely mindannyiunk számára kihívás volt.
2022-05-31

A 12. C osztályhoz szóló gondolatok

 Nekem úgy tűnik, egy szempillantás alatt eltelt ez a négy sikeres esztendő, de arra épp elég volt, hogy szoros barátságok szövődjenek közöttetek, és elsajátítsátok a gépész szakma alapjait.
2022-05-31

Búcsú A 12. D osztálytól

Búcsúzom a 12.D osztálytól, akik bottyános éveik kezdetén – akarva-akaratlan – újszerű kihívásokat tartogattak számunkra. Személyiségükből fakadó sokszínűségük, újfajta szemlélet és a folyamatos módszertani megújulás lehetőségét biztosította az őket tanító tanáraik számára. Tanulmányaik kezdetén néhányan már annyira népszerűek voltak, hogy az iskola vezetése rövid időn belül megtanulta nevüket.
2022-05-31

Üzenet a 12. E osztálynak

Szeretettel búcsúzom a 12. E osztálytól. 4 évvel ezelőtt a sarudi gólyatábor 2 napja nyitotta meg számukra bottyános éveiket, és már ott a mai napig tartó szoros barátságok alakultak. Az összetartás határozta meg minden tanévüket. Szívesen vettek részt közös programokon, és az osztályfőnök nélküli messenger csoportban önzetlenül osztották meg egymással a kész házi feladatokat. 9. osztályos korukban többen képviselték iskolánkat a 24 órás vetélkedőn, és szeretettel emlékezünk a 10. osztályos korukban előadott karácsonyi műsorukra is.
2022-05-18

Bottyánosok a WRO-n

Az idei World Robot Olimpiad versenyen a tatabányai regionális döntőben iskolánkat a LIM csapata képviselte, Makovinyi Máté, Ilcsik Gergely 11.B és Lukács Máté 10.D osztályos tanulók szereplésével. A Robomission kategóriában induló csapat kitartó küzdelemben a 4. helyen végzett.
2022-05-17

Gyöngyös városi kitüntetéssel ismerte el Magda Boldizsár teljesítményét

 Az utánpótláskorú versenyzők közül a fiúk mezőnyében Magda Boldizsár ötszörös korosztályos magyar bajnok úszót, többszörös országos ranglistavezetőt tüntették ki az Év utánpótlás fiú versenyzője címmel. A díjat Hiesz György polgármester adta át a díjazottaknak, így Boldizsárnak is a Gyöngyös város napján rendezett ünnepségen.
2022-05-17

Ökoforradalom a MATE campusán

Környezettudatossá válhatsz szórakozva! – így hirdette magát az az esemény, amelyen a hétköznapban is könnyedén használható gyakorlati megoldásokat mutattak a MATE gyöngyösi karán kiállító cégek.
2022-05-17

Hibázás lehetősége, jelenlét, partneri kapcsolat

Ezt a három fogalmat jártuk körül a 9.A osztályban a Grund Színház színészeivel. A saját útjukat kereső kamaszokból álló, éppen formálódó osztályközösség számára ez a foglalkozás hétköznapi életmozzanatokra helyezte a fókuszt.
Skip to content