Vak Bottyán Kollégium

kollegiumA kollégium épületét 1975-ben építették.

A kollégium koedukált, bentlakásos intézmény, gondoskodik a tanulók hétköznapi ellátásáról, kiegészíti a családi nevelést. Diákjaink és szüleik, valamint az iskolák igényeit igyekszünk kielégíteni. Belső világunk jó légkörű és színes.

Komplex személyiségfejlesztésre felkészült, megbízható értékrendű nevelőtanári karunk felvállalja a családi otthon szeretetének pótlását. Törődést, érzelmi támaszt, biztonságot adó hátteret nyújt az eredményes iskolai tanuláshoz.

Kollégiumunk fő célja a reánk bízott diákok sikeres és tartalmas életre való felkészítése. Szilenciumaink védettek, nevelőtanári felügyeletet biztosítunk.

A kollégium közösségi, önművelődési, szabadidős tevékenységét a diákönkormányzat irányítja. Gazdag kulturális programot kínálunk diákjainknak. A sportolni, mozogni vágyók az udvari sportpályát és az iskola torna illetve konditermét használhatják szervezett és kötetlen formában.

A “Szülők a kollégiumért” alapítvány létrehozása és annak gyarapítása megfelelő hátteret és támaszt teremt kitűzött céljaink megvalósításához. A tájékoztatón az érdeklődő tanulókat és szüleiket szívesen várjuk.

Intézményünkben a város több középiskolájából fogadunk diákokat. Száz férőhellyel, négyágyas szobákkal állunk rendelkezésetekre. Koedukált kollégiumunk első szintjén lány, a második, harmadik, negyedik emeletén fiú szobák vannak kialakítva.

Kevesen tudják, hogy a kollégium mindenki számára INGYENES! Tanulóink nem a kollégiumi tagságért fizetnek, hanem a kollégiumi konyha által felkínált reggeli- ebéd- vacsora szolgáltatásaiért.

A kollégiumban töltitek el a hét nagy részét, ezért igyekszünk különböző programokkal színesíteni az „unalmas” hétköznapokat.

Kirándulásokat szervezünk, melyek egy mátrai gyalogtúrától a külföldi kirándulásig mindent magukba foglalnak.

Összességében elmondhatjuk, hogy diákjaink jól érzik nálunk magukat, jó közösséget alkotnak, önállóvá válnak és a kollégiumból majdan kikerülve megállják helyüket az életben.

A „Szülők a kollégiumért” alapítvány várja az önzetlen felajánlásokat! Alapítványunk fogadja az 1 %-ból befolyó felajánlásokat is.
Számlaszámunk: 11739030-20029353 (OTP Bank)

Szalai Zsuzsanna
kollégiumvezető
szalai.zsuzsannavbjnet.hu
(+36) 37/505-101

Megszakítás