2022-01-09

Büszkék vagyunk rájuk…

2022. január 6-án a Bottyán csapatával befejeződött számunkra az idei tanév, “A” kategóriás röplabda diákolimpiája, melyen iskolánk történetének legjobb eredményét értük el.
2022-01-03

Adventi gyertyagyújtások

Az adventi készülődés mindig különleges időszak iskolánk életében. Hétfőnként gyertyagyújtással hangolódtunk rá az ünnepre. Az adventi koszorúinkon a világító lángok számának növekedése arra az egyre áthatóbb fényre utal, amelyet az Úr érkezése jelent a hívő közösség számára. Az idei adventben a 9. C, a 11. E, a 10.C és a 11. D osztály tanulói készültek műsorral és vezettek bennünket egyre közelebb karácsony titkának megértéséhez. 
2021-12-13

Ismerd meg a (a) Bottyánt! vetélkedő általános iskolásoknak

Megtartani és javítani. Évekkel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy egy tévés vetélkedő mintájára rendezzük meg a Magyarország, szeretlek! vetélkedőt általános iskolásoknak. A vetélkedő végig sikeres volt. Tavaly az online térbe szorultunk ki, ebben az évben pedig úgy döntöttünk, hogy egy kicsit változtatunk rajta. Így találtuk ki, hogy a vetélkedő keretében iskolánk névadóját, Bottyán János kuruc generálist ismertetjük meg a 7-8. osztályosokkal.
2021-12-06

DIÁKNAP 2021/2022: A 10. B Budapesten

Az osztálykirándulás ünnep. Még nem akkor érezzük ezt, amikor szervezkedünk, és nem tetszik mindenkinek a program; nem akkor, amikor mindennap azon izgulunk, nehogy valaki beteg legyen. De aztán felszállunk a buszra, és kezdődik a kaland.
2021-11-29

Megelevenedő történelem

Boldog békeidők… de utána a Nagy háború (1914-1918) világégést hozott, s alapjaiban változott meg minden. Nem szokványos kiállítás, amit az alkotók megálmodtak a Várkert Bazárban. Három emeleten keresztül találkozhatunk a már-már élő figurákkal, amelyek megjelenítik a kor jelentős történelmi személyiségeit. (mintha igazi haja lenne Károlyinak, vagy Tisza Istvánnak…) „Érezhetünk” mustárgázt, és „lemehetünk” a lövészárokba, láthatjuk a nők szerepét a háborúban.
2021-11-22

Gólyahét sok vidámsággal

November 8-12. között megrendezésre került iskolánkban a kilencedikes diákok bemutatkozása, a várva várt gólyahét. Idén ugyan elmaradt a hagyományos tornatermi gólyaavató vetélkedő, de a tréfás feladatok így sem maradhattak el a hét során.
2021-11-08

Győzni jöttünk

A szalagavató a középiskolai évek talán legmeghittebb ünnepe.  A végzősök kabátján viselt szalag jelképe annak, hogy az iskola és a diákok egyaránt büszkén vállalják egymást a város előtt, és mindenki tudtára hozza, hogy diákjaink májusban megkezdik érettségi vizsgájukat. 
2021-11-08

A néma forradalom után

Régóta dédelgetett vágyam volt, hogy létrehozzunk valami egyedi, csak ránk jellemző dolgot az osztályommal. Már korábbi tapasztalataimból tudtam, hogy egy műsor készítésének folyamata elképesztő módon összekovácsol egy közösséget. Ezt a vágyamat csak felerősítette, hogy társamul szegődött Tomcsik Erika, akivel valódi harmóniában alkottunk együtt. Hálás köszönet érte! Éreztük, hogy minden együtt áll ahhoz, hogy létrejöjjön a csoda. Az ő ötlete volt eredetileg a Néma forradalom című filmből készült színpadi adaptáció feldolgozása, amit 2021. október 22-én végül színpadra vittünk.
2021-10-26

HA BESZÉLÜNK RÓLA,  ÉLETBEN TARTJUK – Interjú a 11. B-vel

A 11. B osztály október 23-i műsora után ültünk le a főszereplőkkel és a rendezőkkel beszélgetni emberi sorsokról, az apák bűneiről és a közösségek összetartó erejéről. Beszélgetőtársaim Bodócsné Dér Krisztina, Tomcsik Erika tanárnők és Kurt (Nagy Péter), Erik (Csajka Zsolt és Márkus Áron), Frau Kessler (Kisbenedek Lilla), Schwarz igazgató (Nagy Ármin), illetve Edgár (Balogh Bálint).
2021-10-19

DIÁKNAP 2021/2022: A 12. A osztály Recsken

Mátra alján, falu szélén… El lehet azt képzelni, hogy 2021-ben van még a világnak egy olyan szeglete, ahol nincs tömegközlekedés, televízió, wifi, de még térerő sem? És azt el lehet vajon képzelni, hogy az ilyen körülmények között eltöltött két nap után 19 végzős és 4 tanár tökéletes egyetértésben azt a zárómondatot fogalmazza meg: Nincs semmi, egyetlen perc sem, amit másképp kellett volna megszervezni?
2021-10-19

A Haditorna Versenyen jártunk Egerben

A honvédelmi nevelés népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium Haditorna Versenyt szervez már évek óta, amelyek megyei döntőjén eldől, hogy ki vesz részt az országos döntőn. 
2021-10-18

Kutatók Éjszakája 2021

Idén is részt vettünk a Kutatók Éjszakáján a MATE Gyöngyösi Campusán szeptember 24-én. A Lego Sumo Bajnokságon a Lukács Máté (10. D)  építő és Tóth Dániel (11. B)  programozó által felkészített robottal a verseny középmezőnyében végeztünk. A robotika szakkör színeiben Bolla Ádám (5/13. B) az iskolai DJI Mavic drónt és saját DJI Phantom mezőgazdasági drónját mutatta be az érdeklődőknek.
Skip to content