2019-10-07

MErre MEnjünk?

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az idei évben is részt vehettünk október 2-án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Miskolci Egyetem (ME) által szervezett Heves Megye Napja elnevezésű programon.
2019-10-04

Az Európai Diáksport Napja iskolánkban

2019.szeptember 27-én első alkalommal csatlakoztunk a #BEACTIVE programhoz. Ezen a napon Európa-szerte több országban is megrendezésre kerül az Európai Diáksport Napja, amelyen nálunk a Bottyánban a diákok fociztak, röplabdáztak, tornáztak, futottak. A rendezvény előírása szerint minden diáknak legalább 120 percet kellett sportolnia, így bőven nyílt alkalom az örömteli és élményközpontú mozgásra.
2019-09-27

Bottyánosok a Kutatók éjszakáján

2019. szeptember 27-én részt vettünk az Eszterházy Károly Egyetem által szervezett Kutatók éjszakája elnevezésű eseményén. A gyöngyösi Károly Róbert Campus az I. Mátra Csata nyílt Lego Sumo bajnokságra hívta a Lego robot programozókat.
2019-09-24

Szent Gellért és Vak Bottyán János ünnepe

Immár hagyomány iskolánkban, hogy iskolánk védőszentjének, Szent Gellértnek ünnepén „bottyánosokká” avatjuk a kilencedikeseket.
2019-09-19

Újabb gépészsikerek a Miskolci Egyetem versenyén

2019. szeptember 19-én immár a kilencedik alkalommal rendezte meg a Miskolci Egyetem az Anyagtudományi Versenyt, melyre a tavalyi sikeres szereplés után örömmel, elszántan jelentkeztünk újra  Haj(t)óművek néven.
2019-09-16

Köszönő oklevelet kaptunk az AFS-től

Az AFS egy olyan szervezet, amelyik diákok számára biztosít lehetőséget arra, hogy egy idegen országban, egy befogadó család biztonságában tölthessenek el akár egy teljes évet. Ezek a kalandvágyó gyerekek megismernek egy új kultúrát, nyelvet tanulnak, barátságokat kötnek, s rendszerint lélekben megerősödve, nyitottan és toleránsan térnek vissza hazájukba, amit ezután más szemmel látnak, még nagyobb megbecsüléssel értékelnek.
2019-09-14

Rendhagyó tanévnyitó ünnepség

Egy iskola életében a tanévnyitó ünnepség mindig kiemelkedő esemény: a szünidő végét jelzi, egyben egy új, izgalmas időszak kezdetét is jelenti.
2019-09-13

Az Elfogadlak Klub nyári táborban az autista gyerekekkel

Iskolánkban a tavalyi tanévben Várallyay Johanna tanárnő vezetésével megalakult az Elfogadlak Klub. Ez egy olyan hely, ahol iskolánk diákjai heti rendszerességgel összegyűlnek és különböző programok, előadások segítségével megismerkednek az autisták különleges életével, ezáltal önismeretre tesznek szert és megtapasztalják a másokon való segítés örömét. A program lezárása után néhány diákunk lelkesen vett részt egy autista gyerekekkel foglalkozó táborban. Az alábbiakban az ő élményeiket olvashatják.
2019-06-17

Diákjaink a WRO-n

Eredményesen szerepeltek a LEGO robotépítő és programozó szakkör tagjai a WRO székesfehérvári fordulóján. Iskolánkat június 11-én, a regionális versenyen a 10.B osztály háromfős csapata Vilányi Ádám (programozó-építő), Bolla Àdàm Lajos (építő) és Garai István (programozó) képviselte.
2019-06-11

Újabb siker történelem versenyen

2019. június 3-án a Trianoni Békediktátummal kapcsolatos történelem versenyen vettünk részt az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium szervezésében, ahol az ország több pontjáról és határon túlról is voltak csapatok.
2019-06-01

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Egerben

Isten fiatal. Ezt a jelmondatot viselte a május 18-án megrendezett Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozó, melyen közel nyolcszáz fiatal vet részt, köztük harmincan a Bottyánból is.
2019-05-24

Válogatott kézilabdázók a Bottyánban

A Fradi Suli Program keretein belül, május 14-én Márton Gréta és Háfra Noémi válogatott kézilabdázó, valamint Elek Ábel utánpótlásedző látogatott el iskolánkba, és tartott nekünk két szuper átmozgató testnevelésórát. Nagy élmény volt számunkra, hogy ilyen sikeres sportolókkal együtt melegíthettünk és játszhattunk többek között pontszerzőt.