2021-03-30

Adó 1%

Iskolánk két alapítványa ebben az évben is tisztelettel várja a személyi jövedelemadó alapján számított 1%-os felajánlásokat, amelyről május 20-ig rendelkezhetnek az adófizetők.
2021-04-09

Az ÁSZÉV közgazdasági versenyén is a második fordulóban vagyunk

Ahogy a gépész tanulóink részt vettek az Ágazati szakmai érettségi tárgyak versenyén, úgy közgazdasági szakmai vonalon is megmérettették magukat diákjaink.Közgazdasági szakirányon az ÁSZÉV versenyének követelménye több tantárgy ismereteit foglalja magába, ide tartozik a gazdasági és jogi alapismeretek, a számvitel, a pénzügy, a statisztika és az adózás, illetve mindezek gyakorlati feladatai.
2021-04-07

Szakmai tanulmányi versenyen elért sikereink

A középiskola közismereti tantárgyinak legkiemelkedőbb tanulmányi versenye az OKTV. Ugyanilyen rangos verseny a szakmai tárgyak területén az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye), melyet minden tanév tavaszán rendeznek meg. A szakmai verseny 3 fordulós. Az első forduló interaktív online formában kerül megrendezésre.
2021-04-06

Országos marketingversenyen második helyezést értek el ötödéveseink

2021 márciusában második alkalommal rendezte meg a GimiMore csapata marketing témájú esettanulmányi versenyét, a Márkalandot. Az első online fordulóban a résztvevőknek egy játék során kellett megoldaniuk a feladatot. A továbbjutó csapatoknak ezután egy prezentációt kellett benyújtaniuk.
2021-04-05

„Nagy dolgokra nem mindenki képes. De kis dolgokat nagy szeretettel, bármelyikünk megtehet.”

( Teréz anya) Márciusban hallottuk meg a gyöngyösi állatkert segélykiáltását. Az elmúlt egy évben látogatók, bevétel és támogatás nélkül, egyre nehezebbé vált a helyzetük. Nekünk sem könnyű. Hiányzik az iskolai közösség, a közösen megélt élmények, programok.
2021-02-01

Hunyadi-Zrínyi projektverseny – 2. helyezés

Nem állította meg a 10. A csapatát a digitális oktatás sem… Lévai Ákos, Laszkács Gellért és Zsilinyi Tibor Gergő igazi csapatot alkotva megoldották közösen a feladatlapot, ami a két híres magyar család, a Hunyadi és a Zrínyi családok történetével foglalkozott.
2021-01-27

Tésztakerék mese

A Neumann János Egyetem GAMF kara  2020. március 13-ára meghirdette „első és igazi Motopasta, tészta-motoralkatrész építő versenyét”.
2021-01-11

ÖRÖKSÉGÜNK ’48

Nincs Örökségünk ’48 verseny Pádár Miklós tanár úr tanítványai, a Bottyán nélkül! Évek óta szép lelkesen, szép eredményekkel zárjuk a SZAKE által meghirdetett versenyt, amit még 2019-ben hirdettek meg, és az ismert okok miatt csak 2020. decemberében tudtunk lezárni. A pandémia miatt online fordulóra került sor, ahol az 1848-49-es szabadságharccal kapcsolatos feladatokat oldották meg a versenyzők.
2021-01-06

Programozd a jövőd! Programozz robotot!

A „Programozd a jövőd! Programozz robotot!” pályázat keretében Lukács Bence, Nagy Levente és Patarcsity Viktória 9.B osztályos tanulók november 16-29 között az EDU Robotics Cup online bajnokságon vettek részt. A VBJ-Lego csapat a korosztályban induló 60 csapat közül a 4. helyen végzett!
2020-12-28

“Megcélozni a legszebb álmot” területi szavalóverseny

“Megcélozni a legszebb álmot”  címmel területi szavalóversenyt hirdetett meg Lőrinciben a Heves Megyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum. A versenyzőktől azt kérték, hogy olyan verset tanuljanak meg, amelynek témája: a természet szépsége, a szerelem, a barátság és az élet. 
2020-12-07

Magyarország, szeretlek! vetélkedő általános iskolásoknak – online

A megváltozott körülmények miatt most nem volt lehetőségünk arra, hogy együtt, közösen, egymásnak drukkolva, csillogó szemű általános iskolás gyerekkel játszunk egy délutánon át. De nem adtuk fel a hagyományt, hiszen évek óra megrendezzük a Magyarország, szeretlek! vetélkedőt általános iskolásoknak. Így a témanap ötlete alapján a csapatok online versenyeztek, s reméljük, jót játszottak! Így is izgalmas feladatok várták a versenyzőket! Hogy csak párat említsünk: híres magyar embereket kellett felismerni a szemük alapján, Magyarország legjei, de nem felejtettük Trianon évfordulóját sem. Az első helyezett csapat: Aranyosak (Arany János Általános Iskola; felkészítő tanáruk: Kulcsár Szilvia). A második helyezett a Li-Zi-Bo csapat lett (II. […]
2020-11-11

A Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyén vettünk részt

Közgazdász tanulóink október hónapban részt vettek a Privátbankár.hu első Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyén és Diákfórumán. Négy csapat nevezett iskolánkból, két csapat a 11.E és kettő a 10.E osztályból. Az első online fordulóra 798 csapat nevezett országosan, melynek során szakmai témákat átölelő kérdéssort kellet megválaszolni, ennek eredményeképp három csapatunk is bekerült a megyei fordulóba. A megyei forduló szintén online zajlott, ám itt már élő Zoom-bejelentkezéssel kellett számot adniuk a szakmai zsűri előtt, melynek tagja volt Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke is. A megyei forduló eredménye: Pénznyelők csapata (11.E)    4. helyezésAranyászok csapata (10.E)   7. helyezésKenguruk csapata (10.E)       9. helyezés […]
Skip to content