2022-05-17

Ökoforradalom a MATE campusán

Környezettudatossá válhatsz szórakozva! – így hirdette magát az az esemény, amelyen a hétköznapban is könnyedén használható gyakorlati megoldásokat mutattak a MATE gyöngyösi karán kiállító cégek.
2022-05-17

Hibázás lehetősége, jelenlét, partneri kapcsolat

Ezt a három fogalmat jártuk körül a 9.A osztályban a Grund Színház színészeivel. A saját útjukat kereső kamaszokból álló, éppen formálódó osztályközösség számára ez a foglalkozás hétköznapi életmozzanatokra helyezte a fókuszt.
2022-05-16

Informatika szakos tanuló az országos eHód verseny helyezettjei között

Márkus Áron 11.B osztályos tanuló senior kategóriában 7. helyezést ért el az országos eHód, Nemzetközi informatikai és számítógép-készség (International Contest on Informatics and Computer Fluency) verseny magyarországi fordulóján.
2022-05-16

Fenntarthatósági témahét 2022

Ebben a tanévben április 25-29. között rendeztük meg iskolánkban a Fenntarthatósági Témahetet. A témahét célja, hogy minden diák figyelmét felhívja a fenntarthatóság fontosságára és arra, hogy mi személyesen hogyan járulhatunk hozzá egy élhetőbb jövő megteremtéséhez.
2022-05-12

Pályaorientációs napon

Bizonyos értelemben időugrást hajtunk végre, amikor az iskolapadokból termelő üzemekbe látogatunk. Az órákon elsajátított elméleti ismeretek, a számítások, a gyakorlatokon végzett munkafolyamatok egy irányba mutatnak: a bottyánosokat olyan munkahelyek várják, amelyeket május 6-án testközelből is megnézhettünk. Nagy lehetőség egy középiskolás számára megtapasztalni egy üzem szervezettségét, szabályait, a munkaköröket, a lehetőségeket.
2022-05-04

Visszajövünk

Hogy mit őrzünk meg a középiskolás évekből? Arcokat, történeteket, barátságokat, mosolyokat, lelkeket. Egy-egy mondatot, értékeket, emberi példákat, hitet, nagyon fontos és elfeledésre ítélt tudáselemet. Örömöt, büszkeséget, szorongást, nehézséget, kudarcot, és persze megküzdési stratégiát. Lenyomatát a felnőtté válásnak. Április 30-án sokan vontak mérleget iskolánkban. Aznap volt a ballagás.
2022-05-04

Az iskolai teremfoci bajnoka a 10. C osztály csapata

Az idei tanévben iskolánk megrendezte az osztályok közötti teremfoci bajnokságot a tornateremben. Több osztály csatlakozott ehhez a megmérettetéshez, amiből mi (a 10. C osztály) sem maradhattunk ki. Az első meccset gondtalanul megnyertük, de az utána következő mérkőzéseknél már nem volt könnyű dolgunk. Ezt az is bizonyítja, hogy egyszer kikaptunk, és volt egy nagyon kiegyenlített meccsünk. De nem adtuk fel, és férfiasan küzdöttünk. Ezzel a hozzáállással sikerült megnyernünk a szuperdöntőt is, és ezzel a bajnoki címet. Persze emellett az volt a legfontosabb, hogy jól éreztük magunkat.
2022-04-26

Gépésztanuló az ÁSZÉV verseny döntőjében

Az idei tanévben is megrendezésre került az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye, röviden ÁSZÉV. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően számos gépészünk vett részt a megmérettetésen, és közülük Dányi Tibor 12.D osztályos tanuló bejutott az országos döntőbe, ahol a 43 tanuló először írásbeli, majd szóbeli vizsgán tette próbára a tudását. Tibor a döntőbe jutott tanulók között országos szinten a 17. helyen végzett. Gratulálunk a szép eredményhez Tibornak és egyben az őt felkészítő Híves Rita tanárnőnek is.
2022-04-26

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

Januárban rendezték meg az OSZTV verseny első fordulóját. A megmérettetésen több gépésztechnikus tanuló vett részt. A versenyszabályzat értelmében, aki az írásbeli elődöntőn legalább 60%-ot eléri, mentesül a technikus írásbeli vizsga alól. Az idei tanévben 3 gépésztechnikusnak is sikerült elérni ezt a szintet. Ez azért is szép teljesítményt, mivel iskolánkból gépész tanulók először értek el ilyen eredményt. Gratulálunk Tóth Gergő, Horváth Zalán 5/13.C és Csorba Károly Márton 5/13.D osztályos tanulóknak, illetve felkészítő tanáraiknak, Borbás József tanár úrnak és Híves Rita tanárnőnek.
2022-04-22

Pénzügyi és számviteli ügyintéző OSZTV döntője Győrben

Nagy örömmel és büszkeséggel értesültünk róla, hogy iskolánk 13.E osztályából hárman is bejutottak az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny pénzügyi-számviteli ügyintézőknek rendezett döntőjébe. Kovács Krisztina, Krakóczki Vanda és Máté Andrea utazott Győrbe április 11-én, hogy részt vegyen az ország 31 legjobbja számára rendezett megmérettetésen. A Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban lebonyolított négynapos esemény díja nem kevesebb volt, mint a szakmai vizsga alóli részleges vagy teljes mentesség.
2022-04-16

ÁSZÉV országos 2. helyezés

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét (ÁSZÉV) az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a nappali rendszerű képzést folytató 12. évfolyamos tanulók számára hirdeti meg. Az országos versenyen ebben a tanévben Automatika és elektronika tantárgyból iskolánk hét tanulója vállalta a megmérettetést.
2022-04-16

Hogyan dolgozik és fejlődik egy informatikus?

A szakmai napok első vendége volt Kanyó Tibor egykori tanítványunk, akit kíváncsian fogadtak az informatikus osztályok. Tibor okleveles mérnök informatikusként végzett a BME-n, jelenleg Engineering Manager munkakörben dolgozik a GoTo Technologies Hungary Kft.-nél. Fantasztikus munkabírással és elköteleződéssel tevékenykedik, és ugyanezt a lelkesedést adta át a közös órákon.
Skip to content