2022-07-27

„Szívesen jövök vissza szeretett középiskolámba…”

Az évfordulók ünneplése során emlékezünk, kutatunk-keresünk, felidézünk, mosolygunk, nevetünkrégi történeteken, olyanokon, amelyeket csak mi értünk, fotókat keresünk, és egy iskola visszahívjarégi tanítványait. Miért? Azért, hogy a jelenlegi tanítványainkat motiváljuk: nehézségeken, örömökönát, sok munkával, kitartással szép eredményeket, sikereket lehet elérni. Hát ezért tartjuk fontosnak,hogy volt tanítványaink visszalátogassanak hozzánk! Az évforduló egy jó alapot szolgáltatott ehhez. Ateljesség igénye nélkül néhány gondolatot, benyomást gyűjtöttem össze.
2022-06-28

Akarat, küzdeni tudás, kitartás, lelkesedés: KIVÁLÓ

Már hosszú évek résztvevője a Bottyán a Social Soccer Cup elnevezésű focitornának Gratweinben. De az 2022-es év mást hozott! Ebben az évben lánycsapattal indult az iskola a tornára. Minden héten lelkesen edzettek a 10. E osztályos lányok Szentpéteri Gábor tanár Úr vezetésével. 2022. június 24-én péntek reggel izgatott, de nagyon lelkes csapat várta az indulást, hogy a hosszú utat megtéve megérkezzen a „tett színhelyére”.
2022-06-20

A mi keresztünk: összetartozásunk jelképe a múltunkban és a jövőnkben

Az egész tanéven végigívelt az a sok program, amivel megemlékeztünk iskolánk fennállásának 60., egyházi fenntartásának 10. évfordulójáról. És egy egész tanéven végigívelt az a folyamat, amelynek végeredményeképpen – kapcsolódva a dupla jubileumhoz – 2022. június 9-én felavattuk és 25 évre lezártuk kereszt alakú időkapszulánkat, melyet Osztályok keresztjének neveztünk el. Jelkép lett ez a kereszt a falon: a múltunk iránt érzett büszkeségünk és a jövőbe vetett töretlen optimizmusunk, az iskolát alkotó tanuló- és tanárnemzedékek szimbóluma. Az ötletet az osztályfőnöki munkaközösség formálta valósággá, minden osztály aktív részvételével. A műsor különlegessége az volt, hogy a kilencedikes évfolyam tehetségei táncoltak, zenéltek, konferáltak és videóztak. […]
2022-06-20

Érseki jutalom egy sokoldalú tehetségnek

A tanév végén az egyházmegye kitünteti iskoláinak legkiemelkedőbb tanulóit. Idén Jászapátiban, az egyházmegyei Te Deum szentmisén Csorba Károly Márton (5/13. D) kapta az érseki jutalmat iskolánk tanulói közül. Márton az elmúlt öt évben kiemelkedő szaktárgyi, sport- és diákmozgalmi tevékenységet végzett. Tanulmányi munkája megbízható, stabil, ezt mutatja a bizonyítványa is: öt éven keresztül négyes átlag felett teljesített. Rendszeres, kitartó tanulásával biztos tudást épített fel, évfolyamának legmegbízhatóbb tagja. A humán kultúra területén egyik kiemelkedő diákja iskolánknak, az Örökségünk”48 országos történelmi versenyen kétszer is a döntőbe jutott, csapatban először IV, a következő évben I. helyezett lett. Szakmájának minden részét méltó alázattal sajátította el, […]
2022-05-31

A 12. A osztálytól búcsúzik az osztályfőnök

Búcsúzom a 12.A osztálytól, akikről elmondható, hogy az iskola egyik legösszetartóbb közössége és legvidámabb osztálya volt. A titkunk egészen egyszerűen csupán annyi volt, hogy szerettünk együtt lenni, legyen szó kirándulásról, színházlátogatásról, digitális detoxról, főzésről, palacsintasütésről, hajnalig tartó beszélgetésekről, vagy Az ember tragédiája feldolgozásáról. Számos formáját megtaláltuk a közös létezésnek. Tudtunk és akartunk együttműködni, sok-sok gesztust gyakoroltunk egymás felé. Ez a maroknyivá zsugorodott számú osztály emberség tekintetében mindig dicséretesre vizsgázott. Vizsga, megpróbáltatás pedig volt elég a 4 év alatt.
2022-05-31

A 12. B osztályfőnökének búcsúzó szavai

Sokan állítják, hogy középiskolai éveik szolgálnak a legmaradandóbb élményekkel. Ez – még ha most nem is így látjuk – gondtalan, felszabadult, nagyon boldog időszak, a szoros barátságok, szerelmek időszaka osztályon és iskolán belül. Gondoljatok csak a gólyatáborra, a közös főzésre, a kalandparkra, a színházi előadásokra, a Határtalanul erdélyi kirándulásra, az online iskolára, mely mindannyiunk számára kihívás volt.
2022-05-31

A 12. C osztályhoz szóló gondolatok

 Nekem úgy tűnik, egy szempillantás alatt eltelt ez a négy sikeres esztendő, de arra épp elég volt, hogy szoros barátságok szövődjenek közöttetek, és elsajátítsátok a gépész szakma alapjait.
2022-05-31

Búcsú A 12. D osztálytól

Búcsúzom a 12.D osztálytól, akik bottyános éveik kezdetén – akarva-akaratlan – újszerű kihívásokat tartogattak számunkra. Személyiségükből fakadó sokszínűségük, újfajta szemlélet és a folyamatos módszertani megújulás lehetőségét biztosította az őket tanító tanáraik számára. Tanulmányaik kezdetén néhányan már annyira népszerűek voltak, hogy az iskola vezetése rövid időn belül megtanulta nevüket.
2022-05-31

Üzenet a 12. E osztálynak

Szeretettel búcsúzom a 12. E osztálytól. 4 évvel ezelőtt a sarudi gólyatábor 2 napja nyitotta meg számukra bottyános éveiket, és már ott a mai napig tartó szoros barátságok alakultak. Az összetartás határozta meg minden tanévüket. Szívesen vettek részt közös programokon, és az osztályfőnök nélküli messenger csoportban önzetlenül osztották meg egymással a kész házi feladatokat. 9. osztályos korukban többen képviselték iskolánkat a 24 órás vetélkedőn, és szeretettel emlékezünk a 10. osztályos korukban előadott karácsonyi műsorukra is.
2022-05-18

Bottyánosok a WRO-n

Az idei World Robot Olimpiad versenyen a tatabányai regionális döntőben iskolánkat a LIM csapata képviselte, Makovinyi Máté, Ilcsik Gergely 11.B és Lukács Máté 10.D osztályos tanulók szereplésével. A Robomission kategóriában induló csapat kitartó küzdelemben a 4. helyen végzett.
2022-05-17

Gyöngyös városi kitüntetéssel ismerte el Magda Boldizsár teljesítményét

 Az utánpótláskorú versenyzők közül a fiúk mezőnyében Magda Boldizsár ötszörös korosztályos magyar bajnok úszót, többszörös országos ranglistavezetőt tüntették ki az Év utánpótlás fiú versenyzője címmel. A díjat Hiesz György polgármester adta át a díjazottaknak, így Boldizsárnak is a Gyöngyös város napján rendezett ünnepségen.
2022-05-17

Ökoforradalom a MATE campusán

Környezettudatossá válhatsz szórakozva! – így hirdette magát az az esemény, amelyen a hétköznapban is könnyedén használható gyakorlati megoldásokat mutattak a MATE gyöngyösi karán kiállító cégek.
Skip to content