2020-11-24

Kedves Leendő Középiskolás!

Nyolcadikosként nehéz döntés előtt állsz. Melyik középiskolában folytasd tovább tanulmányaidat, milyen közösségben töltsd el a kamaszkor éveit, melyik intézményben készülj felsőfokú tanulmányaidra, vagy egy jó szakma elsajátítására? Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy bemutatjuk Neked iskolánkat és azokat az ágazatokat, amelyek közül nálunk választhatsz. Reméljük találkozunk a felvételin, és utána diákjaink között üdvözölhetünk!
2021-02-01

Hunyadi-Zrínyi projektverseny – 2. helyezés

Nem állította meg a 10. A csapatát a digitális oktatás sem… Lévai Ákos, Laszkács Gellért és Zsilinyi Tibor Gergő igazi csapatot alkotva megoldották közösen a feladatlapot, ami a két híres magyar család, a Hunyadi és a Zrínyi családok történetével foglalkozott.
2021-01-27

Tésztakerék mese

A Neumann János Egyetem GAMF kara  2020. március 13-ára meghirdette „első és igazi Motopasta, tészta-motoralkatrész építő versenyét”.
2021-01-11

ÖRÖKSÉGÜNK ’48

Nincs Örökségünk ’48 verseny Pádár Miklós tanár úr tanítványai, a Bottyán nélkül! Évek óta szép lelkesen, szép eredményekkel zárjuk a SZAKE által meghirdetett versenyt, amit még 2019-ben hirdettek meg, és az ismert okok miatt csak 2020. decemberében tudtunk lezárni. A pandémia miatt online fordulóra került sor, ahol az 1848-49-es szabadságharccal kapcsolatos feladatokat oldották meg a versenyzők.
2021-01-06

Programozd a jövőd! Programozz robotot!

A „Programozd a jövőd! Programozz robotot!” pályázat keretében Lukács Bence, Nagy Levente és Patarcsity Viktória 9.B osztályos tanulók november 16-29 között az EDU Robotics Cup online bajnokságon vettek részt. A VBJ-Lego csapat a korosztályban induló 60 csapat közül a 4. helyen végzett!
2020-12-28

“Megcélozni a legszebb álmot” területi szavalóverseny

“Megcélozni a legszebb álmot”  címmel területi szavalóversenyt hirdetett meg Lőrinciben a Heves Megyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum. A versenyzőktől azt kérték, hogy olyan verset tanuljanak meg, amelynek témája: a természet szépsége, a szerelem, a barátság és az élet. 
2020-12-07

Magyarország, szeretlek! vetélkedő általános iskolásoknak – online

A megváltozott körülmények miatt most nem volt lehetőségünk arra, hogy együtt, közösen, egymásnak drukkolva, csillogó szemű általános iskolás gyerekkel játszunk egy délutánon át. De nem adtuk fel a hagyományt, hiszen évek óra megrendezzük a Magyarország, szeretlek! vetélkedőt általános iskolásoknak. Így a témanap ötlete alapján a csapatok online versenyeztek, s reméljük, jót játszottak! Így is izgalmas feladatok várták a versenyzőket! Hogy csak párat említsünk: híres magyar embereket kellett felismerni a szemük alapján, Magyarország legjei, de nem felejtettük Trianon évfordulóját sem. Az első helyezett csapat: Aranyosak (Arany János Általános Iskola; felkészítő tanáruk: Kulcsár Szilvia). A második helyezett a Li-Zi-Bo csapat lett (II. […]
2020-11-11

A Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyén vettünk részt

Közgazdász tanulóink október hónapban részt vettek a Privátbankár.hu első Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyén és Diákfórumán. Négy csapat nevezett iskolánkból, két csapat a 11.E és kettő a 10.E osztályból. Az első online fordulóra 798 csapat nevezett országosan, melynek során szakmai témákat átölelő kérdéssort kellet megválaszolni, ennek eredményeképp három csapatunk is bekerült a megyei fordulóba. A megyei forduló szintén online zajlott, ám itt már élő Zoom-bejelentkezéssel kellett számot adniuk a szakmai zsűri előtt, melynek tagja volt Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke is. A megyei forduló eredménye: Pénznyelők csapata (11.E)    4. helyezésAranyászok csapata (10.E)   7. helyezésKenguruk csapata (10.E)       9. helyezés […]
2020-11-04

Ünnep – másképp

Október 22-én, csütörtökön reggel szép, őszi napra virradtunk. Nagy volt bennünk az izgalom: méltó lesz-e az ünnep? Hetek óta folyt a munka, hiszen tudtuk: nem lesz lehetőségünk hagyományos ünnepségre a művelődési házban. Ehelyett mást kellett kitalálnunk. Méltó, ugyanakkor az egész iskolát megmozgató eseményt szerettünk volna létrehozni.
2020-11-02

A szalag üzenete

A hagyományok egy közösség értékeinek átadására szolgálnak: az új nemzedékek mindig saját életük nagy eseményeiként élik meg az élet nagy fordulópontjait jelző ünnepélyeket, ahol a nagyobb közösség – a család, a rokonok, az iskola, a város – előtt megállunk egy pillanatra, és átadjuk a virággal, az ajándékkal, a mosollyal, a meghatottság könnyeivel együtt az ünnep üzenetét.
2020-10-05

Szent Gellért ünnepén

Szent Gellért ünnepén Szeptember kiemelkedő ünnepei számunkra a Szent Gellértről mint védőszentünkről  és Vak Bottyán generálisról mint  névadónkról való megemlékezések. Az idei ünnep különlegessége az volt, hogy az előző tanév kitüntetett tanulóinak csak most nyílt alkalmunk ünnepélyes keretek között átadni az elismerő okleveleket és jutalmakat. Így a legfiatalabb bottyánosok előtt igazgató úrtól vehette át a Vak Bottyán-díjat Borsos Bence és Horváth Zsombor Ákos, míg a Procter & Gamble képviseletében Szamosvári Ivett adta át a Szakmai díjat Szabó Patrik Lászlónak.
2020-10-05

Az összetartó közösségeken belül megélt öröm ereje

Minden tanévben két kiváló tanuló érdemli ki a Bottyán-díjat. A tavalyi tanév végén nem kaphatott méltó kereteket a díjátadó, ezért idén a Szent Gellért-ünnepségen a legfiatalabb bottyánosok előtt vehette át az elismerést Borsos Bence.  Családról, szakmáról, döntésekről kérdeztem.
Skip to content