2019-11-13

Magyarország, szeretlek! vetélkedő általános iskolásokkal

2012-ben rendeztük meg az első Magyarország, szeretlek! vetélkedőt. Azóta sok feladatot megoldottak az általános iskolások lelkes csapatai. Így játszottunk Ki nevet a végén?-t, Iskolapadot, de megoldottak totót is.
2019-11-08

Első helyezés a helytörténeti vetélkedőn

Gyöngyös Város Önkormányzata ebben az évben is megrendezte a helytörténeti vetélkedőt, melynek témája II. Rákóczi Ferenc és kora volt. Nekünk, bottyánosoknak erről az időszakról széles körű ismereteink vannak, hiszen történelemórákon több időt fordítunk a nagyságos fejedelem és tábornokainak megismerésére. Mégis izgalommal indultunk el a versenyre, ahol a változatos és érdekes feladatok mellett az előzetes munkánkat is értékelték.
2019-11-06

Felavattuk a gólyákat

Bár védőszentünk ünnepén megkapják a kilencedikeseink a bottyános nyakkendőt, avatásuk csak a novemberi gólyaavatóval lesz teljes. Ennek a feladatokkal színesített hétnek a kitalálása és lebonyolítása a frissen megalakult diákönkormányzat első közös megmozdulása.
2019-10-28

Egy délelőtt Nick Vujiciccsal

2019. október 25-én a 11.E és a 11.C osztály részt vett Nick Vujicic Higgy, remélj szeress című előadásán, amely a Budapesten a Papp László Sportarénában került megrendezésre. A délelőtti előadás kizárólag ahhoz a 12 ezer fiatalhoz szólt, akik az arénában hatalmas ovációval köszöntötték Nick Vujicic kéz és láb nélkül született motivációs trénert.
2019-10-23

Legyenek valódi példaképeink!

„Csak az a nemzet érdemes jobb sorsra és örök életre, amely meg tudja becsülni nagyjait, s amelynek mindig szeme előtt lebeg azok példát adó munkássága.” (gróf Esterházy János)
2019-10-14

CodeWeek a Bottyánban

A 2019. október 14-től kezdődő héten iskolánk is bekapcsolódott a nemzetközi CodeWeek programsorozatba, amelynek lényege az, hogy a programozást és a digitális jártasságot népszerűsítse alulról szerveződő programokkal. A bottyános programokat ebben a szellemiségben álmodta és szervezte meg két lelkes informatikus a 12. B osztályból: Szabó Patrik és Nagy Dániel Bátoriné Zaja Éva tanárnő segítségével.
2019-10-07

MErre MEnjünk?

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az idei évben is részt vehettünk október 2-án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Miskolci Egyetem (ME) által szervezett Heves Megye Napja elnevezésű programon.
2019-10-04

Az Európai Diáksport Napja iskolánkban

2019.szeptember 27-én első alkalommal csatlakoztunk a #BEACTIVE programhoz. Ezen a napon Európa-szerte több országban is megrendezésre kerül az Európai Diáksport Napja, amelyen nálunk a Bottyánban a diákok fociztak, röplabdáztak, tornáztak, futottak. A rendezvény előírása szerint minden diáknak legalább 120 percet kellett sportolnia, így bőven nyílt alkalom az örömteli és élményközpontú mozgásra.
2019-09-27

Bottyánosok a Kutatók éjszakáján

2019. szeptember 27-én részt vettünk az Eszterházy Károly Egyetem által szervezett Kutatók éjszakája elnevezésű eseményén. A gyöngyösi Károly Róbert Campus az I. Mátra Csata nyílt Lego Sumo bajnokságra hívta a Lego robot programozókat.
2019-09-24

Szent Gellért és Vak Bottyán János ünnepe

Immár hagyomány iskolánkban, hogy iskolánk védőszentjének, Szent Gellértnek ünnepén „bottyánosokká” avatjuk a kilencedikeseket.
2019-09-19

Újabb gépészsikerek a Miskolci Egyetem versenyén

2019. szeptember 19-én immár a kilencedik alkalommal rendezte meg a Miskolci Egyetem az Anyagtudományi Versenyt, melyre a tavalyi sikeres szereplés után örömmel, elszántan jelentkeztünk újra  Haj(t)óművek néven.
2019-09-16

Köszönő oklevelet kaptunk az AFS-től

Az AFS egy olyan szervezet, amelyik diákok számára biztosít lehetőséget arra, hogy egy idegen országban, egy befogadó család biztonságában tölthessenek el akár egy teljes évet. Ezek a kalandvágyó gyerekek megismernek egy új kultúrát, nyelvet tanulnak, barátságokat kötnek, s rendszerint lélekben megerősödve, nyitottan és toleránsan térnek vissza hazájukba, amit ezután más szemmel látnak, még nagyobb megbecsüléssel értékelnek.