Sporteredményeink

2018. március 3-4-én megrendezésre került a Taekwon-do Magyar Bajnokság Medgyesegyházán.
Patai Patrik az ifjúsági korcsoportban indult az alábbi eredményekkel:

  • Egyéni küzdelem (56 kg): I. hely. Egyenes kieséses szakaszban zajlott le az egyéni küzdelem, amelyben 5 fő vett részt. Patrik 2 küzdelmet vívott meg, ahol mindkét mérkőzésen az ő kezét emelték a magasba.
  • Ifjúsági csapat formagyakorlat: I. hely. A formagyakorlat lényege, hogy egy betanult koreográfiát mutatnak be, ahol a dinamika az erő és az egymásra hangolódás, szinkronitás kap hangsúlyt.
  • Csapat speciáltechnikai törés: I. hely. A versenyszám nehézsége nem az erőben, hanem az ügyességben rejlik. Egy deszkalapot kell elrúgni meghatározott technikával, amely előre meghatározott magasságban van. A csapat legmagasabb rúgása 250 cm volt.
  • Csapatküzdelem III. hely. A csapatküzdelemben két, 5 főből álló csapat mérkőzik. Itt nincsenek súlycsoportok, a két csapat felváltva állít embert, az egy-egy elleni küzdelmek pedig 1×2 perces menetekből állnak. Az 5 mérkőzés végén a meccsenkénti eredményeket összeadva születik a végeredmény.

Ha többet akarsz megtudni a taekwon-do versenyszámairól, látogasd meg az alábbi oldalt: http://tkdinfo.hu/content/versenysz%C3%A1mok

Ezzel az eredménnyel Patrik kvalifikálta magát az AETF Taekwon-do Európa Bajnokságra, amely április 12-15. között kerül megrendezésre Mariborban (Szlovénia). Sok sikert kívánunk az EB-n!

Húsz év elteltével újra Magyarországon rendezte meg a Magyar Sí Szövetség az Alpesi Sí Diákolimpiát Mátraszentimrén 2018. február 23-25. között. A mátraszentistváni Sípark minden segítséget megadott a verseny megrendezéséhez, amely jó hóviszonyok között és ideális időjárási körülmények mellett zajlott le (-10 fok, napsütés). A diákolimpiai selejtezőn továbbjutott Nyúzó Péter Gáborért szoríthattunk (V. korcsoport „A” kategória), aki február 25-én csúszott le a versenypályán nagyon szép eredménnyel, amivel a dobogó második fokára állhatott. Gratulálunk a Diákolimpia II. helyezésért.

 

 

 

2017. november 18-án, szombaton volt a Sportlövők Diákolimpiai Országos Döntője Derecskén. Iskolánk fiú csapata (Horváth Zsombor, Molnár Bence, Sidló Márton) Légpuska Nyíltirányzék 20 lövéses versenyszámban a III. helyet érte el. Egyéni számban Skáfár Bernadett Légpisztoly 20 lövéses versenyszámban a VII. helyezést érte el.

„Meglepően jó eredményeket értek el a diákok a légpuska és a légpisztoly 20 lövéses versenyszámban – számolt be a történtekről Belkovics Béla, a megyei szövetség főtitkára. – Az első két sorozat lövőinek eredményeire sajnos rányomta a bélyegét a kora reggeli utazás, továbbá az a tény, hogy az odafelé vezető úton nem működött a fűtés az autóbuszon. A teljesítmények azzal együtt értékelendők, hogy az egri kivételével a megye légfegyveres lőterei – nincs rá jobb szó – egyenlők a nullával… A felkészülés novemberben is a szabadban, vagy hideg lőtéren történt.” – HEOL

Gratulálunk a sikerekhez!

Megszakítás