PénzÜgyesek – Középiskolai televíziós vetélkedő az RTL Klubon

A közgazdasági ágazatban tanuló diákjaink szakmájukat ismerő és játszani szertő, vállalkozó kedvű tagjai Kosztyáné Magyary Ágnes tanárnő ösztönzésére csapatot alapítottak, és beneveztek a PénzÜgyesek nevű televíziós vetélkedőbe. A felvétel szeptember 24-én volt. Ezen a napon három elődöntőben 6-6 csapat mérte össze tudását és találékonyságát, a döntőbe minden fordulóból 2 csapat jutott be. A versenyen pénzügyekkel, vállalkozásokkal összefüggő feladatokat kellett megoldaniuk, iskolabemutató filmet forgatni, előzetes projektfeladatot elkészíteni, amelyben családi költségvetést állítottak össze egy prezentációs anyaggal, de be kellett mutatni egy lehetséges vállalkozást is. Az előkészületekben aktívan részt vett az 5/13.E és a 11.E osztály is. Iskolánkat az 5/13.E osztályból Csernyák Fruzsina, Csikós Bence, Nagy Zsófi, Szlama Gergő, Turi Kitti és Tuza Bence képviselte, a szurkolócsapatot sárga pólóban az 5/13.E és a 11.E osztály alkotta. A műsor-sorozat szombat délelőttönként lesz látható az RTL Klubon október végétől. Nem áruljuk el a végeredményt, szurkoljuk a csapatnak a tévéképernyők előtt is!

 

Színe és fonákja:

A versenyző:
A műsor felvételének kezdetekor a csapat minden tagja izgult. Az elődöntőben kimagaslóan teljesítettük szinte végig az első helyen álltunk, így továbbjutottunk a döntőbe. A végjáték közben viszont sajnos elfáradtunk annak ellenére, hogy a 11.E osztálytól és tanárainktól rengeteg támogatást és segítséget kaptunk. Összességében nagyon jól éreztük magunkat és köszönjük a lehetőséget.

Turi Kitti 5/13.E

A szurkoló:
Büszke vagyok osztálytársaimra, hiszen előkelő helyet értek el a vetélkedőn, és gyorsan hozzáteszem, a 11.E osztály segítsége nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A forgatás hosszú és fárasztó volt, de megérte a részvétel, mert betekintést nyerhettünk egy tévéműsor felvételének menetébe. Nagyon jól éreztük magunkat, egész nap tapsoltunk, és biztattuk a csapatot a lelkesedésünkkel. Másnap fáradtan, de büszkén léptem át az iskola ajtaját. Köszönjük a segítő tanárok munkáját és támogatását, és a lehetőséget, hogy ilyen élményben részesülhettünk.

Krenyácz Réka 5/13.E

 

A csapat iskolabemutató filmje és a projektfeladathoz kapcsoló film itt megtekinthető:

Megszakítás