Anyagtudományi Verseny

Április 13-án iskolánkat két csapat képviselte a Miskolci Egyetem Anyagtudományi Tanszéke által meghirdetett  Anyagtudományi Verseny országos döntőjében.  A döntőre 6 csapatot hívtak meg egy előzetesen megírt, 15 oldalas esszé alapján.

Az idei verseny témája a purhab volt. A csapatoknak purhabból és fából kellett hajót készíteni, melynek bizonyos paraméterei kötöttek voltak: tömege nem lehetett több 150 grammnál, szélessége pedig 40 cm-nél. Ezen kívül a képzelet szabadon szárnyalhatott. A döntő napjára készülniük kellett egy reklámmal, melyben bemutatták a zsűrinek és a többi csapatnak, hogy miért az ő hajójuk a legjobb, illetve vinniük kellett egy prezentációt, melyből kiderülhetett, hogy nemcsak jó PR-osok, hanem kiváló szakemberek is.  A reklámok, bemutatók és a hajószemle megtartása után minden csapatnak fogadnia kellett arra, hogy mi lesz a hajók elsüllyedésének végső sorrendje. Miután lezajlott a fogadás, megkezdődhetett a verseny. A hajók süllyesztése a Miskolci Egyetem főépülete előtt található szökőkútban történt, ahol a 11.D osztály Felfedezők csapatának hajója bírta el a legnagyobb terhelést, amely több mint 9 kg volt. A süllyesztés után a zsűri visszavonult, és míg megszületett a döntés, látványos kémiai kísérletekkel szórakoztatták a versenyzőket.

A nap csodálatosan zárult. Mindkét csapatunk kitűnően szerepelt. A 10.D osztály Haj(t)óművek csapata 4-6. helyen végzett, tagjai Kovács Viktor, Gráf Martin, Toma Kristóf és Farkas Bence. A 11.D osztály Felfedezők csapata az első helyezést érte el. Csapattagok Bencsik Levente, Csortos Krisztián, Juhász Levente, Nagy Norman és Nagy Roland.

A felkészítésben a csapatok segítségére volt Híves Rita, Huszár Edina tanárnő és Kaló István tanár úr. Köszönet illeti a 2/14.B osztályt is lelkes segítségükért. Tehát igazi csapatmunka volt.

Gratulálunk mindkét csapatnak!

 

A Felfedezők csapat reklámfilmje:

 

A Ha(j)tóművek csapat reklámfilmje:

 

Az eseményről a Miskolc Televízió, Minap című műsorában tudósított:

Megszakítás