A mi Karácsonyunk

Iskolánkban decemberben egy picit mindig elcsendesül a lélek.
A tanárok és a diákok tettekkel és szavakkal is igyekeznek egymás számára örömtelivé tenni, és ünnepivé varázsolni az adventi időszakot. A tantermek falára, az irodák ajtajára, a folyosók paravánjaira különleges dekorációk kerülnek, és csöndes Angyalkák járnak körbe észrevétlenül a lelkek között. A Betlehem meghittsége, az aulában felállított karácsonyfa és az adventi koszorú látványa az iskola összes tanulójának és dolgozójának lehetőséget nyújt a megállásra, a megpihenésre a hétköznapok forgatagában. Erre szolgált a lelki nap is, ahonnan simogató dallamokkal és inspiráló gondolatokkal térhettünk haza.
Hagyomány már, hogy ebben az időszakban ajándékot juttatunk azok számára, akiknek nem adatik meg az ajándékokban gazdag karácsonyfa öröme. A diákönkormányzat idén a GYVDT-hez csatlakozva a Családok Átmeneti Otthona számára szervezett gyűjtést. A 10. B osztály ezen a télen új célt keresett a jótékonykodásra: az Új Nap Egyesület kutyáinak gyűjtöttek pénzt élelemre és tisztítószerre.
A szünet előtti utolsó tanítási nap a tantermekben kezdődött az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtásával. A várakozás időszakában a hittantanárok és az osztályfőnökök segítségével négy héten keresztül a 10.E, a 10.C, a 9.B és a 11.B osztály tanulói teremtették meg számunkra összeállításaikkal az alkalmat az elcsendesedésre.
Az ünnepváró hangulat előkészítése a 11.E osztályosok karácsonyi műsorával folytatódott. Modern előadásukban azt mutatták be, hogy számukra mit jelent a karácsony. Üzenetet és ötletet is kaptunk tőlük, hiszen arra hívták fel a figyelmet, hogy a megvásárolt tárgyaknál fontosabbak a szívből jövő figyelmességek, az egymás irányába gyakorolt gesztusok és a „Boldogságkuponokban” sosem késő önmagunkat ajándékozni szeretteinknek.
A napot a Szent Bertalan templomban zártuk szentmisével.

Kívánunk minden bottyánosnak áldott, boldog karácsonyt!

Vargáné Tomcsik Erika

Megszakítás