Szalagavató 2018

Idén is elérkezett az az ünnep iskolánk életében, amikor a végzős diákoknak osztályfőnökeik kitűzték az érettség első lépcsőfokát jelentő szalagot. Az irodalmi műsor találó gondolatai, a beszédek, az osztályok által választott idézetek emlékeztettek minket: végződjön bármilyen vidáman is ez az este, immár részesei vagyunk a búcsúzás első pillanatának.

Az ünnepnap elsősorban a diákoké, de a meghatottság, büszkeség és jókedv ott bujkált szülők, barátok, tanárok szemében is. Éreztük, négy felejthetetlen, megismételhetetlen évből már csak pár hónap van hátra.

A vidám műsorokon ismét nagyon jót szórakozhatott a közönség. A 12. D osztállyal kedvünk támadt a szinkronúszáshoz és kánkánhoz, a 12.B-sek egy fergeteges vetélkedő részeseivé tettek. A 12. E-sek kicsit elkeveredtek jutalomutazásukon, de szerencsére a közösség erejébe vetett hitük és leleményességük visszajuttatta őket a suliba. Az érettségi bizonyítvány osztás jövőbeni eseményét idézte meg a 12.A, az estet pedig a 12.C osztály koronázta meg egy gépész módra sütött tortával.

A szalagavató báli hangulatát a keringők teremtették meg. A koreográfiát és a betanítást köszönjük Soltész-Kecskés Lillának. A további bulihoz az Andante zenekar szolgáltatta a fergeteges zenét.

Úgy gondolom, ez a hagyományoknak megfelelő, tartalmas és színvonalas szalagavató műsor elérte célját: megálltunk egy ünnepélyes pillanatra a célvonal előtt és tanárként büszkék lehettünk a diákjainkra, akik az itt töltött évekről igazi közösséggé érve tartottak nekünk tükröt.  

Lukács Edina

osztályfőnök 12.C

Megszakítás