MErre MEnjünk?

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az idei évben is részt vehettünk október 2-án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Miskolci Egyetem (ME) által szervezett Heves Megye Napja elnevezésű programon.

Iskolánkból 46 végzős tanuló utazhatott el a színvonalas rendezvényre, melyen elsősorban a mérnöki szakmákhoz kapcsoló labor- és tanszéki bemutatókon láthattunk érdekes modelleket, részt vehettünk tanulságos kísérletekben, kaptunk gondolatébresztő kérdéseket, elgondolkodtató feladatokat. Láthattuk modellen a talajszennyezés folyamatát, anyagokat 1 milliószoros nagyításban, hallhattuk porrobbanást a „konyhában”, érezhettük a -200 °C-os hőmérsékletet és simogathattunk gépelemeket.

Az aulában Heves megye vezető cégei (pl. az Apollo, az Aventics, a Bosch, a Mátrai Erőmű Zrt., a Mátrametál) mini állásbörze keretében válaszoltak kérdéseinkre, továbbá ismertették állásajánlataikat.

A nyílt nap végén mindannyian tartalmas napot tudhattunk magunk mögött, több végzős bottyános számára tisztult a szakmai jövőt illető kép.

Zsoldosné Borosi Beáta
(a ME volt diákja)

Megszakítás