LEGO Nap az Óbudai Egyetemen

2017. április 26-án VI. alkalommal rendezték meg az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar hallgatói a Bánki LEGO Napot, melyen Lego Mindstortms robotprogramozó versenyt is hirdettek. Iskolánkat Kovács Márton (11.C), Molnár József Manó (1/13.C) és Siroki Péter (11.B) képviselték.

Egy előre megépített, fokozatosan nehezedő pályát kellett a versenyző csapatok által programozott robottal teljesíteni. Mindenek előtt a megrajzolt vonalat kellett a robotnak követnie, közben akadályokat kikerülni, megadott szín felismerésével a kijelölt helyekre beparkolni, a megfelelő jelzés felismerése után kiválasztani az optimális útvonalat vagy éppen várakozni egy sorompó felnyitására, vonalakat számlálni és a pálya egy adott pontján ezen értéket tartalmazó változót megjeleníteni a tégla kijelzőjén. A diákok öt órán keresztül programozhatták az előre megadott összeállítási útmutató alapján megépített Lego Mindstorms robotot. Nagy örömünkre szolgál, hogy a versenyen a Lego tehetséggondozó szakkör tagjai iskolánk saját robotjával vettek részt.

A versenyző 13 csapat az ország minden tájáról érkezett, hogy összemérjék tudásukat, kreativitásukat, csapatmunkájukat. Iskolánk csapata a 7. helyen végzett.

Gratulálunk a csapat tagjainak és a felkészítő tanároknak!

Megszakítás