Felavattuk a gólyákat

Bár védőszentünk ünnepén megkapják a kilencedikeseink a bottyános nyakkendőt, avatásuk csak a novemberi gólyaavatóval lesz teljes. Ennek a feladatokkal színesített hétnek a kitalálása és lebonyolítása a frissen megalakult diákönkormányzat első közös megmozdulása.

Idén is változatos és izgalmas kihívásokat állítottak a kilencedikes osztályok elé, amelyeket  a csapatok osztályfőnökeik vezetésével nagy lendülettel hajtottak végre. Mire elérkeztünk a gólyaavató délutánhoz november 6-án, már összeforrottabb közösségként küzdöttek, nevettek, izgultak az új osztályok. Közülük idén a győzelmet a 9. B osztály szerezte meg.

A szervezők nevében Botos József DÖK-tag foglalta össze a hét tanulságait:

A gólyahét során több feladat is várt az elsősökre, többek között mindennap be kellett öltözniük egy általunk előre megválasztott öltözetbe. Az első napon a már kihagyhatatlan úszógumit kellett felvenniük, a második napon köntösben kellett megjelenniük, a harmadik napon vödörben hozhatták a tanszereiket, végül negyedik napon láthatósági mellényben mutathatták meg, milyen kiemelkedő személyiségek. A beöltözéseken kívül a kötélhúzásban mérték össze erejüket, kreativitásukat pedig tablókészítéssel bizonyíthatták.

            Ahhoz, hogy  a gólyaavató délután jól és emlékezetesen alakuljon, frappáns, ötletes és változatos feladatokra volt szükség, ezekhez pedig lelkesedésre és jókedvre.

            A gólyaavató hetet nagyon jó dolognak tartom, hiszen ez az esemény erősíti a közösségi lelkületet iskolánkban. A készületek során nagyon jó tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodtam. Ez az esemény megmutatja, milyen jól együtt tudunk dolgozni egy szép, élvezetes, mókás hét érdekében.

Megszakítás