Élménybeszámoló beregszászi barátainktól

A beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium ifjú tehetségei néhány napot velünk töltöttek, díszvendégként felléptek a B-faktoron. Az itt töltött időről szól kísérőtanáruk, Vass Zsuzsanna beszámolója.

Az elmúlt hetekben egyik testvériskolánktól, a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégiumtól felkérést kaptunk, hogy gimnazistáink is mutassák meg tehetségüket az általuk szervezett B-Faktor művészeti tehetségkutató versenyen, ami immár hatodik alkalommal került megrendezésre.

A tehetségkutatón öt diákunk vett részt és három élménydús napot töltött el Gyöngyösön. Már érkezésünkkor szíves vendéglátásban részesültünk. Az iskola igazgatója, Benyovszky Péter fogadott bennünket, s mesélt nekünk az iskola mindennapjairól, valamint körbekalauzolt bennünket a város híres történelmi helyszínein. Egy igen bámulatos és tartalmas látogatásra kísért tovább bennünket a Szent Bertalan Katolikus Plébániatemplom Kincstárában, ahol az ország egyik legnagyobb egyházi kincstárgyűjteménye található, s számos gótikus és reneszánsz ötvös remekművet csodálhattunk meg.

Ezt követte utazásunk fő célja a B-Faktor, ahol Kopasz Sára és Jakab Dániel szavalt, Patai Jázmin énekelt, Zán–Fábián Panna művész teremkerékpárban, Kovács Abigél pedig népdalcsokor előadásában mutatta meg tehetségét.

Minden résztvevőtől érdekes és káprázatos produkciókat láthattunk és hallhattunk. Gimnazistáink pedig számos dicsérő oklevelet vehettek át, valamint jutalomként mi is megkaptuk a saját vándorserlegünket.

A következő nap már a megérdemelt pihenéssel telt. A közös pizzázás, a korcsolyázás és a mozi élménye még sokáig emlékeinkben marad.

Ezúton szeretnénk megköszönni az iskola igazgatóságának, tanárainak és diákjainak ezeket a csodálatos és emlékezetes pillanatokat, amiket velük együtt tölthettünk, s mindazt a segítséget és támogatást, amit iskolánknak nyújtottatok.

Vass Zsuzsanna

Megszakítás