CodeWeek a Bottyánban

A 2019. október 14-től kezdődő héten iskolánk is bekapcsolódott a nemzetközi CodeWeek programsorozatba, amelynek lényege az, hogy a programozást és a digitális jártasságot népszerűsítse alulról szerveződő programokkal. A bottyános programokat ebben a szellemiségben álmodta és szervezte meg két lelkes informatikus a 12. B osztályból: Szabó Patrik és Nagy Dániel Bátoriné Zaja Éva tanárnő segítségével.

„Flashmobot szerveztünk idén is, mellyel iskolánk ismét bekerült a CodeWeek magyar összefoglaló videójába, versenyt rendeztünk osztályok és csapatok között, ahol a résztvevők közül a 9.C osztályból összeállt csapat oldotta meg leggyorsabban a QR-kódok formájában közölt kérdéseket, ezzel ők nyerték meg a vetélkedőt. A díjakat a BlueBox, a Cerka Papír-írószer, Zaja Éva tanárnő, Patrik és az iskolánk támogatásának köszönhetjük.

Olyan előadókat hívtunk el, akiknek a munkája a programozás, így igazán releváns információkat tudtak átadni. Előadóink voltak Nagy Luca a Sophos cégtől, illetve Varga Norbert az IBM cégtől. Ezúton is köszönjük, hogy megtisztelték programunkat.

 (Nagy Dániel 12.B – szervező)

Az idei évben eredetileg egy telegramos kódvadászatot terveztünk, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy több tényező miatt sem tudjuk ezt megvalósítani. Például kiderült, hogy túl nagy távolságra van szükség a fizikai helyek között, és ez az iskolánkon belül nem oldható meg. Kemény munkával, de az utolsó pillanatra összeraktunk egy kezelhető, jó programokkal szervezett programozási hetet. Összességében azt mondhatom, hogy sikeres hetet zártunk.

(Szabó Patrik 12.B – szervező)

A CodeWeek 2019-es magyar flashmobjai:

Megszakítás