Gólyatábor Bagolyirtáson

Az idei évben lehetőség nyílt arra, hogy az iskola kilencedikeseit tanév elején táborozni vigyük. Célunk az volt, hogy az osztályközösséget és a hitéletet az együtt eltöltött idő valamennyire megalapozza. Rengeteg élménnyel gazdagodtak a gyerekek. A programok során a felhőtlen jókedv, vidámság volt jellemző. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kikapcsolódást a diákok számára. Az általuk megfogalmazott írások hűen tükrözik a tábor hangulatát.

 

„Nekem a kedvenc élményem a táborral kapcsolatban az, amikor elmentünk esti túrára és tízpercenként váltani kellett a beszélgetőpartnerünket. Minimum 6-7 emberrel biztosan beszélhettem, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon jó emberekkel leszek „összezárva” 4 évig. Másnap, mikor hazamentem, tele voltam energiával, és lelkileg is feltöltődtem.”

Juhász Vivien 9. E

 

„Este az ebédlőben sok játék várt ránk, főleg csapatépítő játékok, így jobban megismerhettük egymást. Vacsora után jött az esti túra, öt kilométert tettünk meg. Megálltunk Fallóskúton a Mária kegyhelynél, ahol az osztály együtt imádkozott. (…) Nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen aranyos, kedves, befogadó osztályra leltem.”

Sipos Andrea 9.E

 

„A túra alatt sikerült sok emberrel beszélgetnem, és jobban megismernem őket. Volt, akit elsőre rosszul ítéltem meg, de a beszélgetés után teljesen megváltozott a véleményem. Korábban nem tanultam hittant, és templomba sem jártam, ezért örülök, hogy katolikus iskolába kerültem, mert megismerkedhetek a vallással és a keresztény kultúrával. Este a hálaadás nagyon jó volt, mert családias hangulatban mindenki elmondhatta, hogy miért ad hálát, és mi volt aznap a legjobb élménye.”

Nagy Aténa Zsófia 9.E

 

„Az újonc diákok csodálatos környezetben barátkozhattak egymással, ismerkedhettek meg tanáraikkal. Az összes diák nagyon izgatottan várta, bár szíve mélyén mindenki tudta, hogy jó móka lesz, azért egy kicsit izgultak is. Mindenki új élményekkel gazdagodott, és életük végéig emlékezni fognak erre a remek gólyatáborra.”

Kovács Márk 9.D

 

„Én már nagyon vártam ezt a napot. Voltunk sok érdekes helyen. A megérkezés napján elmentünk egy Szűz Mária kegyhelyre, ahol a helyről hallhattunk érdekes történetet. Az esti ismerkedős játékokon mindenki nagyon jól érezte magát. Másnap felmentünk a Vöröskő-kilátóba. Visszafelé az úton sokat nevettünk. Nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy jobban megismerhettem az osztálytársaimat. Remélem, lesznek még ilyen programok.”

Suki Emil 9.C

 

„A gólyatábor nekem nagyon tetszett. Teli volt programmal, és remek lehetőséget adott arra, hogy megismerjem az osztály többi tagját. Nagyon hasznos volt a kápolnában való beszélgetés és játék. Szerencsére az első osztályommal ellentétben itt vannak rajtam kívül is focikedvelők, és lehetőségem is volt megtekinteni, ki mit tud, amíg utolsó nap a buszra vártunk. Nagyon jó volt ez a tábor, szívesen megismételném. „

Hadobás Sándor 9. B

 

„A levegő nagyon tiszta volt, és jó volt egy kis pihenő a hegyekben messze a várostól.”

Vincze Máté 9.A

 

„Az este jó volt és izgalmas. A túrákat nagyon élveztem, bár néha rossz irányba mentünk, de ez nem volt baj. Volt a kápolnában egy közös esti ima, ami szerintem nagyon szuper volt. Összességében nagyon tetszett a tábor, és remélem, még sok ilyen ottalvós táborba vagy kirándulásra megyünk.”

Hetényi Pál 9.A

Megszakítás