A 12. C osztályhoz szóló gondolatok

 Nekem úgy tűnik, egy szempillantás alatt eltelt ez a négy sikeres esztendő, de arra épp elég volt, hogy szoros barátságok szövődjenek közöttetek, és elsajátítsátok a gépész szakma alapjait.

            Még élénken él bennetek, amikor izgatottan írtátok a bemutatkozó leveleket az új osztályfőnöknek, és már augusztus végén indultatok is a gólyatáborba, ahol az első közös kerékpáros kiránduláson, esti nyársaláson a tábortűz mellett születtek az új barátságok. Ősszel bizonyára éreztétek, hogy tanáraitok szeretettel, kíváncsian vártak titeket, most pedig a négy éves közös munka után együtt örülnek sikereiteknek. Mi tudjuk, hogy mekkora utat jártatok be, mert láttuk, hogy honnan indultatok.

            Bölcsebbek, komolyabbak, elfogadóbbak, segítőkészebbek és összetartóak lettek egymással szemben. A 12. osztály végére bizonyítottátok, hogy készen álltok arra, hogy saját utatokat járjátok, és megvalósítsátok a mára már megfogalmazódott céljaitokat.   A közismereti tárgyaitok mellett a szakmai tárgyakon keresztül felnőttes komolysággal a gépek olyan különös világába csöppentetek, amit korábban el se tudtatok képzelni. Hogy jó választás volt a Bottyán, az bizonyítja, hogy többen is szakirányban szeretnének tovább tanulni egyetemi szinten is, és sokan itt maradtok nálunk a technikusi osztályban a felsőfokú tanulmányok előtt. Kívánom, hogy legyen kitartásotok a továbbtanuláshoz, mind az egyetemen, mind új szakmák elsajátítása terén.

Ne feledjétek a kissé fárasztó a mátrai osztálytúrákat az osztállyal, a diáknapokat és hogy mennyi hasznos tudással lettetek gazdagabbak a kecskeméti és a budapesti osztálykirándulásokon.  A paintball pályán, a csúszdaparkban és a szabaduló szobában megismertétek egymás rejtett tulajdonságait is, és milyen sok kacagás, viccelődés, csipkelődés töltötte be a termeket a szünetekben. Tudjuk, hogy az online oktatás alatt a tartalmas beszélgetések hiányoztak a legjobban, de ekkor jöhettetek rá, hogy jó közösségben élni, és milyen értékes társaitok vannak. Szép eredményeket értetek el az angol nyelvi, matematika, versmondó és helyesírási versenyeken, és helytálltatok az osztályok közötti foci és röplabda mérkőzéseken is. Hiányozni fog a közös menzaebédek hangulata, a Mikulás napi ajándékozás öröme is és a redmentás dolgozatok huncutságai. A jövőben ne hagyjátok veszni a most kialakított baráti kapcsolataitokat, és ne feledjétek: tanáraitok is bármikor szívesen látnak titeket a régi iskolátokban.

Négy év után egy jó csapat búcsúzik. Kívánjuk nektek, hogy az itt megszerzett értékekre alapozva sikeres és boldog életetek legyen!    

                                                                       Holló Ágnes

                                                                       osztályfőnök

Megszakítás