Digitális Témahét a Bottyánban

2017. április 3-7. között iskolánk is csatlakozik az országos rendezvényhez, mely során a játékos tanuláson és a tanórák színesítésén túl elsődleges cél a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztése, minél több online tanulási környezettel való megismertetése. A hét folyamán még nagyobb hangsúly helyeződik a mindennapokban is rendelkezésre álló IKT eszközök hatékony és tanulást segítő felhasználására.

Két, több tanórás projekt megvalósítására vállalkozunk:

  • Dr. Petrovicsné Sasvári Zsuzsanna vezetésével, Dr. Ludányiné Prém Judit és Pádár Miklós segítségével, „Mátrai Krónikák” címmel, 26 diák közös munkájaként célunk egy digitális újság létrehozása, melyben a közreműködők mai szemmel mutatják be a Mátrai Középkort.
  • Bátoriné Zaja Éva vezetésével, Bíró Ferenc közreműködésével, a Lego tehetségtámogató program zárásaként, öt gépész és informatika ágazati tanuló, digitális történetmesélés módszerével kelti életre „EV3Storm-VBJ”-t. A kisfilmben az építés és a programozás lépései kerülnek bemutatásra a diákok ötletei alapján.

További érdekes programok várhatók a tanórákon (Learning.apps, Tagxedo, Eclipsecrossword, Bubbl.us, PhotoCollage, Appinventor-Android programozás, Penge Quiz), valamint játékos feladatok a cég alapítással, a biztonságos internetezéssel kapcsolatban.

Minden nagyszünetben az I. emeleti aulában a 11.E osztály szervezésében, „VBJ Honfoglaló Vetélkedő”. A nagy sikerű játék online felületén mérhetik össze diákjaink tudásukat, stratégiai képességüket, csapatjátékukat.

A Digitális Témahét zárásaként az iskola diákjainak segítségével nem kisebb feladatra vállalkozunk, mint, hogy az iskola weblapjára mutató QR-kódot megalkossuk az iskola udvarán.

Programjainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megszakítás