A Digitális Témahéten megvalósult projektek és programok

2017. április 3-7. között iskolánk is csatlakozott az országos rendezvényhez. A hét folyamán a korszerű IKT eszközhasználat és a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztése állt a középpontban. A diákok véleményei a hét programjairól igazolják mindennek a fontosságát:

„…Változatosabbá teszi az órákat, játékosan teszi elsajátíthatóvá az anyagot, összemérhetjük a tudásunkat, Interaktívabbak lesznek az órák az ilyen feladatoktól…..”

„Érdekesnek találtam, mivel applicatio programot nem minden nap láthatunk. Több lehetőség is rejlik benne, csak fantáziát és kreativitást kell hozzá „adnunk”. Szórakoztató volt látni, ahogy mások mennyire különböző és vicces dolgokat alkottak.”

„Nagyon sok mindent tanultunk a közös munka alkalmával, amely megtanított a csoportos együttműködésre. A kutatómunka során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk az adott korból és belekóstoltunk az újságírás rejtelmeibe. Új programokat is megismertünk, megtanultuk, hogy egy értelmes és érdekes cikk létrehozásához nem másolhatunk át komplett szövegeket vagy szövegrészeket, át kell formálni a talált anyagokat a mondanivalónknak, és ízlésünknek megfelelően.”

„A csapatok mindegyikében jelen volt a lelkesedés, a jó hangulat, a csapatmunka, öröm volt nézni ahogy önfeledten tudtunk szórakozni, játszani és egyben tanulni is. Hiszem, hogy akik részt vettek a versenyen, azok mindig szívesen fognak visszaemlékezni erre az eseményre.”

„Az óra érdekes volt látva, a csoporttársaink munkáját. Örömmel részt vennénk ilyen foglalkozáson legközelebb is.”

 

A projektek produktumai és részletes ismertetők:
  • Digitális történetmesélés és Lego robot építés és programozás a középiskolában

  • Mátrai Krónikák – Mátyás kora mai szemmel (elektronikus újság)

  • A megvalósult projektek és programok leírásai:

Megszakítás