A 12. A osztálytól búcsúzik az osztályfőnök

Búcsúzom a 12.A osztálytól, akikről elmondható, hogy az iskola egyik legösszetartóbb közössége és legvidámabb osztálya volt. A titkunk egészen egyszerűen csupán annyi volt, hogy szerettünk együtt lenni, legyen szó kirándulásról, színházlátogatásról, digitális detoxról, főzésről, palacsintasütésről, hajnalig tartó beszélgetésekről, vagy Az ember tragédiája feldolgozásáról. Számos formáját megtaláltuk a közös létezésnek. Tudtunk és akartunk együttműködni, sok-sok gesztust gyakoroltunk egymás felé. Ez a maroknyivá zsugorodott számú osztály emberség tekintetében mindig dicséretesre vizsgázott. Vizsga, megpróbáltatás pedig volt elég a 4 év alatt.

Az osztály érdeklődését szakma iránti elkötelezettség jellemezte, a műhelyekben mindig derűs és lázas munka zajlott. Hosszú volt az út, melynek során rájöttek, mindenkinek fontos szerepe van a közösségben, része a tervek magvalósításában, és hogy együtt sokkal könnyebb. Egy kirakós játék 18 darabja ők, akik úgy kapaszkodtak egymásba, és tartották meg szeretetcsápjaikkal egymást és a 19. tagot, engem, az osztályfőnököt, hogy teljes bizalommal hagyatkozhattam rájuk. Ha más eszközünk nem volt, a humor mindig átsegített bennünket a nehézségeken.

Az alábbiakat üzenem nekik:

Amikor valamiben egészen bizonyosak vagytok, gyorsan nézzétek meg más szemszögből. Ha olvastok, ne arra gondoljatok, mit mond a szerző, hanem hogy Ti mit gondoltok. Igyekezzetek megtalálni a saját hangotokat! Mert minél később kezditek el keresni, annál kisebb az esélyetek, hogy megtaláljátok. Törjetek ki! Merjetek kilógni a sorból! Kalandozzatok!

Tomcsik Erika
osztályfőnök

Megszakítás