Pályaorientációs nap

A végzős évfolyamok számára január 13-án ismét megrendeztük a pályaorientációs napot, amelyet Hordós Andrea tanulmányi igazgatóhelyettes előadása nyitott meg. A helyszín rendhagyó módon az idén a Kolping-ház volt. A gazdag programban a végzős diákok ismertetőt kaptak az érettségire történő jelentkezés folyamatáról, a felsőoktatásba történő jelentkezés lehetőségeiről, a duális képzésről, a munkahelykeresés fortélyairól és a vállalkozóvá válásról.

A délelőtt folyamán a Pedagógia Szakszolgálat munkatársa, Ivády Tímea munka- és pályatanácsadó szakpszichológus tartott előadást „Pályaorientáció: hogyan válasszunk egyetemet?” címmel, amelyben a felvételi pontszámítási rendszert is elemezte.

A szünet után Kárer Attila, a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának osztályvezetője a vállalkozás lehetőségéről, valamint Magyari Judit, a Bosch Elektronika Kft. hatvani gyárának személyzetfejlesztési vezetője a duális képzésről, Palya Balázs  (Mayer H&W Kft.) az innovatív gondolkodásról, a megvalósítás lehetőségéről tartott előadást.

Tíz óra után ágazatonként további előadások vártak diákjainkra.

Az elektronikai osztályok a Finder-Hungary Kft. igazgatójának, Galavics Ferencnek az előadásán vettek részt. Az informatika osztály videokonferenciát tartott Beda Tibor részvételével. A gépész- és közgazdasági osztályok meghallgathatták az Eszterházy Károly Egyetem és a Miskolci Egyetem docenseinek előadást. Bepillantást nyertünk az egyetemek munkájába, megismerhettük az ott folyó duális képzéseket, azt is megtudhattuk, hogy a tanulmányi eredményektől függően mennyi ösztöndíjat kapnak a hallgatók, és az egyetem elvégzése után milyen bérekre számíthatnak.

Dr. Póliska Csaba egyetemi docens (Miskolci Egyetem Anyagtudományi Kar) nagy sikerű fizikai kísérleteivel zárult a nap.

Kiállítóként megjelentek az Apolló Tyres Hungary Kft., illetve a P&G Hyginett Kft. képviselői is.

                                                                             Szabó Ferenc
szakmai igazgatóhelyettes

Megszakítás