Nevelési értekezlet pedagógusainknak

2018. április 4-én tanáraink egy pedagógiai szakmai napra gyűltek össze a Szent Bertalan plébánia konferenciatermében.
Az iskolavezetés még augusztusban nyújtott be egy pályázatot a Katolikus Pedagógiai Intézet által kiírt 30+ „A katolikus iskola lelke” című kihelyezett szakmai napra, ami egy olyan akkreditált továbbképzés, amelyet 30 fő felett az intézmény által kért helyszínen bonyolít le a KPSZTI.

A szakmai napot Görbe László piarista atya, kecskeméti plébános, a Szent Margit Gimnázium egykori igazgatója tartotta. Az előadásainak célja iskolánk nevelőtestületének szemléletformálása, önreflexiójának segítése, nevelési elvei újragondolása volt az Evangélium fényében.

A matematika-fizika szakos tanárként, igazgatóként, a NAT alkotóinak egyikeként is nagy tapasztalatokkal bíró előadó áttekintette a magyar közoktatás létrejöttének történetét, átfogó képet adott a jelenlegi helyzetről, majd a pedagógusok, és különösen a katolikus pedagógusok felelősségéről, feladatairól, szolgálatáról beszélt. „A gyémántot gyémánttal csiszolják, az embert emberrel” idézte, majd kiemelte, hogy a Jóisten ránk, tanárokra bízta a fiatalokat, az Ő népét, akiknek kibontakoztatása a pedagógusok elsődleges feladata.

A sok személyes példával, idézettel színesített előadás után a napot szentmisével zártuk, ahol együtt imádkoztunk azért, hogy munkákkal segítségére legyünk gyermekeinknek abban, hogy értelmet adjanak saját életüknek, rátaláljanak céljaikra, amelyekért képesek legyenek küzdeni, és azért, hogy minden diákunk keresztény értékekkel és méltósággal élhessen.

Tolmayerné Borbély Zsuzsanna
nevelési igazgatóhelyettes

Megszakítás