„Foglalkoztat a jövőm, mivel a hátralevő napjaimat ott szeretném eltölteni!”  (Woody Allen)

Pályánk tervezése kapcsán a legfontosabb, hogy ismerjük magunkat. Tudjuk, milyen továbbtanulási lehetőségek közül választhatunk, és nem árt, ha van némi friss információnk a munkaerőpiac aktuális igényeiről is.

Közeledik az idő, amikor meg kell hoznod a döntést szakmai pályafutásodról – munkád irányáról. A lehetőségek sora áll előtted nyitva: további szakmai végzettség megszerzése, vagy a felsőoktatásba való jelentkezés, vagy a munka világába való belépés.

„Mi leszel, ha nagy leszel”? „hogyan tovább?” „merre induljak?”

Január 17-én, ismét nagyszabású pályaorientációs napot szerveztünk végzős diákjainknak, hogy segítsük hivatáskeresésüket.

A rendhagyó tanítás nélküli munkanapon a környékbeli cégek, kis és nagy vállalatokon kívül a hatvani és egri munkalehetőségekről is tájékoztatták végzős diákjainkat a cégek képviselői.

A nap célja, hogy hasznos információkhoz jussanak a 12. és a 13. évfolyam tanulói. Akkor is értékesek ezek az információk számukra, ha nem éppen annak a szakterületnek a képviselői tartották az előadásokat, amit jelenleg éppen elképzeltek maguknak.

A végzős informatikai és pénzügyes tanulóinkat a MATE Károly Róbert Campusán fogadták az egyetem szakemberei. Ismertették velük a felsőoktatásba jelentkezés változásait, és egy szakmailag érdekes, tanulságos délelőttöt tölthettek el az egyetem oktatóival.

A gépész és elektronikai végzős osztályok az iskolánkban hallgatták meg a Bosch Elektronika, Detki Keksz, Apollo Tyres, Grif Tools, Emerson Automation, Procter & Gamble, Linamar, Magnetec-Ungarn igazgatóit, vezetőit, képviselőit.

Bizakodom, hogy mindannyiunk számára hasznos volt ez a nap. Kívánom, hogy minden végzős tanulónk megtalálja számítását, ki-ki a maga területén. Ki tovább tanul itt az iskolánkban vagy valamelyik egyetemen, ki elhelyezkedik munkavállalóként közeli vagy távolabbi vállalkozásoknál, ott érezze jól magát, mert akkor a jövőd, ahol a hátralévő napjaidat szeretnéd eltölteni sikeres lesz.

Szabó Ferenc
szakmai igazgatóhelyettes

Megszakítás