Fenntarthatósági témahét 2023

Április 24-28.-a között került megrendezésre iskolánkban a Fenntarthatósági Témahét, amely számos érdekes programot és feladatot tartogatott diákjaink számára.

A hét minden napja egy izgalmas témanap jegyében zajlott. A feladatok, versenyek és az előadások együttesen arra irányultak, hogy felhívják a diákok figyelmét egy fenntarthatóbb élet és környezet megteremtésére. A hét kezdetén előadásokat hallhattak a fiatalok. Az „Újrahasznosítás jegyében a 3D-s nyomtatás PET palackból” projektjét Bunda András mutatta be. A 10. B osztályostanulók – Szőke Boglárka, Hordós Márk és Nagy István Máté – közreműködésével pedig újra felelevenítettük  a „Passzold vissza Tesó! 2023” – mobil újrahasznosítási kampányunkat.

A „Fenntartható közlekedés” napján az osztályok ügyességi kerékpárversenyen mérhették össze erejüket. A hét során megszerzett ismereteiket pedig a „Vetélkedő QR-kód” versenyen tesztelhették a diákok. A legtöbb diákot megmozgató esemény az iskola udvarán szerveztett Flash Mob, melyben Fenntarthatóság VBJ feliratot rajzoltuk ki élőképpel.A témahét utolsó momentuma a „ Szemétből műalkotás” alkotói kiállításpályamunkáinak bemutatójával zárult.

Az egész hét folyamán tartó programok és versenyek győztesei „Legzöldebb osztályok” cím mellett még számos értékes jutalomban részesültek. Az I. helyezett a 10. B osztály jutalma egy állatkerti belépő a Gyöngyösi Állatkertbe, a II. helyezett a 10. E osztály pizzázási támogatásban részesült, míg a III. helyezett 11. E osztály jutalma egy jégkrémezés lett.

Mindenkinek köszönjük támogató munkáját, akik valamilyen formában hozzájárultak a sikeres témahét lebonyolításához. Bízunk abban, hogy még több diákhoz jutott el a témahét üzenete, hogy szükségünk van a otthonunkra, melyet csak úgy tudunk megőrizni és védeni, hogy vigyázunk rá.

Megszakítás