Fenntarthatóság – energiakövet látogatása a 10. E osztálynál

2018.11.13-án érkezett a 10.E osztályba Kovács Réka Energiakövet órát tartani. Az előadást egy Jurassic Park idézettel kezdte, ahol világossá tette, hogy elsősorban az emberiség van veszélyben.

Megtudtuk az ökológiai lábnyom jelentésének fontosságát, és a túlfogyasztás jelentőségére is felhívta a diákok figyelmét, hiszen ebben az évben augusztus 1-jén már elfogyasztottunk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Ettől a naptól a jövőnket használjuk.

Praktikus megoldásokat hallhattunk, hogy apró lépésekkel hogyan tudunk környezettudatosak lenni. Például ha elmegyünk vásárolni, használjunk vászontáskát, hanyagoljuk a szívószál használatát, hiszen átlagosan 5 percig használjuk és lebomlási ideje 500 év.
Három kísérlet elvégzésével megtudtuk, mennyire fontos, hogy egy kézmosásnál a víz folyásának ereje mennyi spórolással jár, hogy egy energiatakarékos izzó sokkal hatékonyabb és környezetkímélőbb, mint egy hagyományos izzó. A szelektív hulladékgyűjtés szempontjaira is választ kaphattunk.
Kiváló óra volt ez a diákok számára, hogy megértsék, hogy azonnali lépésekkel a Földet meg kell óvnunk, vigyáznunk kell rá, hogy a fenntarthatóság útjára lépjünk.

Nagyné Keil Magdolna
osztályfőnök

Megszakítás