Adventi lelki nap

Az adventi készülődés idején immár hagyomány iskolánkban, hogy egy napot diákjaink és tanáraink lelki feltöltődésének szentelünk.
2016. december 16-án reggel a Fény, a Világosság aspektusairól hallgatták meg a pedagógusok Varga Pál káplán atya továbbgondolásra, elmélyülésre szánt előadását a plébánia konferenciatermében.
Tanulóink számára ezt követően osztályfőnöki órákkal kezdődött meg a lelkinap, ahol a Születésről, a karácsony misztériumáról és üzenetéről beszélgettek.
A napunk csúcspontját a Városi Sportcsarnokban, a környékbeli katolikus általános iskolák felső tagozatosaival együtt megtapasztalt élmény jelentette. Szemléletes, szórakoztató, és színes gondolatokon keresztül Páter Vitális Gábor SDB, kazincbarcikai plébánostól és Páter Quadros Lytton Ervanto SDB, a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési igazgatóhelyettesétől kaptunk segítséget abban, hogy jól várjuk a közeledő ünnepet, hogy megértsük és megérezzük az ünnep valódi lényegét és fontosságát, hogy el tudjunk szakadni a körülöttünk tapasztalható rohanástól, felfokozott vásárlási láztól és Jézus születésére, az Isten valódi ajándékára tudjunk figyelni.
Lytton atya személyes példákon alapuló, elgondolkodtató ám ugyanakkor nagyon pozitív hangvételű előadásának végén hangzott el a mindannyiunk számára emlékezetes és megszívlelendő üzenet:

„Vigyázzatok, hogy soha ne legyetek olyanok, mint egy belül üres tojás!”  

 Tolmayerné Borbély Zsuzsanna
nevelési igh.

Megszakítás