„Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát.” (Wass Albert)

Az osztálykirándulások mindig különleges élményét adják a középiskolás éveknek. Akkor is, ha csak egy napig van együtt egy közösség, akkor is, ha egy éjszakát is eltölthetnek együtt. Ha pedig még többet, akkor annál több a lehetőség arra, hogy a legszínesebb programokban, élményekben vegyenek részt együtt az osztályok. A bottyános osztályok ebben az évben is az ország különböző helyein jártak. A teljesség igénye nélkül: Diósgyőr-Lillafüred, Debrecen – Hortobágy, Győr, Kecskemét, Békésszentandrás –Arad – Szarvas… A programok között pedig a focimeccsen való drukkolástól a szakmai és kulturális programokon keresztül volt paintball, éjszakai túra, lézerharc, lelki feltöltődés, rengeteg beszélgetés….
A nagy élmények közül is kiemelkedik, és különös hatással van egy osztályra, ha az osztályfőnök – miután a szervezés izgalmain túl van – átadja magát az élménynek, és önfeledten, együtt fedezi fel osztályával a meglátogatott hely különös titkait. Ennek csak az lehet a csúcsa, amikor az a bizonyos osztályfőnök mindeközben valami olyan Csodát mutat meg önmagából, amire a tanórákon nincs lehetősége.
Így történt, hogy a 11.B osztály Harkó Erzsébet tanárnő vezetésével felkerekedett egy májusi napon, és elindult Erdélyországba. Oda, ahová osztályfőnökük hazavitte őket. Oda, ahol osztályfőnöküknek minden településről, az út minden állomásáról, a busz által érintett minden útvonalról, valójában mindenről volt emléke, története, élménye, amit meg is osztott diákjaival. Ők pedig gazdagodtak érzésben, élményben, a nyelv, a haza, az emberek iránti szeretetben, tiszteletben. Közös munkájukból született a kép alatti linkre kattintva olvasható élménybeszámoló.

Megszakítás