Találkozás Ferenc pápával

Április 29-én szombaton iskolánk diákjai részt vettek a pápalátogatás ifjúsági programján, amely a Papp László Sportarénában került megrendezésre. A Szentatyával való találkozás mindannyiunk számára felejthetetlen lelki élmény marad egy egész életen át.

10. D osztályos tanulóink élményeiből idézünk.

„Nagyon közelinek éreztem a pápával való találkozást, hiszen olyan fiatalosan viselkedett, és nem volt benne semmiféle elítélés a fiatalok felé. Nem úgy viselkedett, mint egy idős ember, aki nem érti a mai világot, hanem épp ellenkezőleg. Kíváncsi volt a mai világban élő fiatalok életétre.  Egy életre szóló élmény volt, igazán megérte elmenni, hiszen valószínűleg nem lesz több ilyen lehetőség az életemben.”

„Nekem az tetszett a legjobban, hogy a pápa közvetlen volt mindenkivel. Úgy tekintett ránk, mint a barátaira. A legáthatóbb és bölcsebb beszéd volt, amit valaha hallottam. A lényeget és a valós dolgokat fogta meg a beszédében. Tetszett még az is, hogy a jelenről beszélt és nem csak a jövőről. Azok a dolgok, amiket mondott valóban elgondolkodtatóak voltak. Szavai nagy hatással voltak rám.”

„Nagyon tetszett az ajándék, amit a pápától kaptunk. Ez egy virágmagokból álló csomag, amit el lehetett ültetni. Így, ha ránézek majd, a virágokra, mindig az fog eszembe jutni, hogy a pápa milyen jó tanácsokkal látott el és milyen áldást adott.

Nekem az tetszett a legjobban, hogy a pápa a barátainak szólított minket. magyarul is megszólalt. Azt mondta: „Aki mer az nyer” és háromszor is elmondatta velünk, hogy egész életünkre megjegyezzük: „Isten mindent megbocsát”.

Megszakítás