Szent Gellért ünnepén

Szent Gellért ünnepén

Szeptember kiemelkedő ünnepei számunkra a Szent Gellértről mint védőszentünkről  és Vak Bottyán generálisról mint  névadónkról való megemlékezések. Az idei ünnep különlegessége az volt, hogy az előző tanév kitüntetett tanulóinak csak most nyílt alkalmunk ünnepélyes keretek között átadni az elismerő okleveleket és jutalmakat. Így a legfiatalabb bottyánosok előtt igazgató úrtól vehette át a Vak Bottyán-díjat Borsos Bence és Horváth Zsombor Ákos, míg a Procter & Gamble képviseletében Szamosvári Ivett adta át a Szakmai díjat Szabó Patrik Lászlónak.

 Védőszentünk ünnepén avatjuk bottyános diákká a kilencedikeseket, akik így élték meg ezt a napot:

 „Megtisztelő érzés volt bottyánossá válni. Annál is inkább, hogy verset is olvashattam az ünnepségen, és elmondhattam az esküt. Jó érzés volt elindulni a saját jövőm felé vezető úton és látni, hogy ennek visszhangja is van. Örülök, hogy ezt a jeles eseményt legalább osztály- és iskolatársaimmal, valamint tanáraimmal megoszthattam. Azt kívánom, bár ott lehettek volna a szüleim is, de jelen esetben ez így volt rendjén.”              (Kis Valér 9.A)

„Az első hetekben nagyon jól éreztük magunkat, ezért már izgatottan vártuk az ünnepséget, ahol igazgató úr szavai szerint ünnepélyesen is bottyánosok lettünk, megkaptuk nyakkendőnket. A nyakkendőátadás dupla izgalommal szolgált, hiszen ez volt az első bottyános ünnepségünk a tanévnyitó rendhagyó módja miatt. Az átadás napja óta mindnyájan büszkén viseljük iskolánk jelképét nyakkendőinken.”             (Patócs Ákos 9.A)

„ A Bottyánba először belépni úgy, hogy végre én is az iskolához tartozom, igazán jó érzés volt. A tanulás tényleg nem könnyű, de érzem, hogy végre új kihívások jönnek, amelyekbe igenis nagy erőket kell belefektetni. A Szent Gellért-nap után végre én is büszkén viselhetem az iskolai nyakkendőt. Igyekszem a lehető legjobban tenni a dolgom, hogy jó eredményeim legyenek.”         (Joó Sándor 9.C)

„A Szent Gellért-ünnepség azt jelentette számomra, hogy már ünnepélyesen is bottyánossá avattak minket. Nagyon jó érzés volt ott állni és megkapni a bottyános nyakkendőt. Innentől már én is büszkén viselem minden ünnepségen. Boldog vagyok, hogy itt tanulhatok, és hogy ilyen osztályom lett az első évben.”                (Pap Regina 9.E)

Lukács Edina
az ünnepséget szervező tanár

Megszakítás