Pénz7 a Bottyánban

Iskolánk idén is csatlakozott a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű alapítvány által elindított szakmai programsorozathoz, amelynek célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, többet tudjanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

A Pénz7 keretein belül a diákok megismerkedhettek a pénzügyi biztonsággal a kibertérben, tesztelhették digitális szimatukat. Kiderült, hogy az online vásárlás és online fizetési tranzakciók az előnyök mellett milyen hátrányokat és veszélyeket hordoznak magukkal.

A korszerű pénzkezelésről és digitális biztonságról nem csak előadást hallgattak meg a diákok, de ők maguk is részt vehettek a tananyag feldolgozásában. Az osztályokban kialakított szakértői csoportok az egyes fizetési módok szakértőivé váltak, majd szituációs gyakorlatokon keresztül oldották meg a rájuk váró feladatokat.

A programsorozat lezárásaképpen a PénzFutam egy országosan elérhető szabadtéri kalandra invitálja a 4-14. évfolyamos diákokat és tanáraikat. Az ország több mint 210 pontján elérhető PénzFutam egy tanóra, azaz 45 perc alatt ismerteti meg játékosan a diákokkal a mindennapi pénzügyi alapokat. Az egyes pályákon a játékidő alatt 7 feladat megoldása a cél

Gyöngyös belvárosában zajlott a megmérettetés, ahol a csapatok közül többnek is sikerült a rangos arany illetve a legmagasabb gyémánt fokozat elérése.

A programban a 10. évfolyam diákjai pénzügyi és vállalkozói ismeretek keretében illetve az E osztályosok szakmai órákon vettek részt.

Közgazdaság munkaközösség

Megszakítás