Különleges lelki nap iskolánkban

Ebben a tanévben ünnepeljük iskolánk fennállásának 60. és egyházi iskolává válásának 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból megálmodtunk egy olyan rendezvényt, ahol a diákjaink egy kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg szerzetesekkel és papokkal, olyan emberekkel, akiknek Isten ezt a különleges hivatást adta. Nagyon hálásak vagyunk, hogy sokan elfogadták meghívásunkat: volt és jelenlegi gyöngyösi káplánok, egyházmegyés papok, a ferences, a premontrei, a jezsuita, a domonkos, a ferences szegénygondozó nővérek, a Chemin Neuf Közösség, a szociális testvérek képviselői.

A diákok osztályonként megismerhették a papi és szerzetesi élet örömeit és kihívásait, emellett segítséget kaptak saját útkeresésükben is. A nap méltó lezárása volt a szentmise, amelyen a gitáros énekek segítségével a tanulók még inkább be tudtak kapcsolódni a közös ünneplésbe.

Néhány gondolat a diákoktól:

„Szívesen beszélgettem a nővérekkel, nagyon kedvesek és nyitottak voltak kérdéseimre, a találkozás nagyon jó feltöltődés volt. Kedves gesztus volt az élethimnusszal ellátott képeslap.”

„Jó volt látni, hogy ha megtaláljuk hivatásunkat, akkor igazán boldogok tudunk lenni.”

„Elgondolkodtatott és ráébresztett arra, hogy tényleg van egy más világ, ahol az Isten mindig figyel ránk.”

„Jó volt, hogy a nővér elmesélte egy napját és hogy lehetett vele nevetni. Tiszteletreméltó a munkája.”

„Különleges és megható pillanat volt a szentmise végén, hogy mindenki kimehetett az atyákhoz áldásért. Saját kéréseinket megfogalmaztuk és értünk imádkoztak.”

Lukács Edina és Várallyay Johanna
hitoktatók

A videógalériában megtekinthető a Szent István Televízió által készített tudósítás.

Megszakítás