KIDS – röplabda

2024. június 1.-én a fiú röplabda csapatunkkal Budapesten jártunk, ahol a KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa Országos Versenyén vettünk részt.

A viadalon az ország minden részéről érkezett, 13 katolikus iskola csapata között mérettettünk meg.

Magabiztosan nyertük meg a 2 csoportmérkőzésünket a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és az Egyetemi Katolikus Gimnázium csapatai ellen, majd egy szoros keresztjátékban sikerült legyőznünk a Báthory István Katolikus Gimnázium csapatát is.

Az elődöntőben azonban az idei év „B” kategóriás Röplabda Diákolimpia Országos bajnok csapatával, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziummal kellett megmérkőznünk. Az első szettet sikerült megnyernünk, de sajnos szoros csatában a második- és a döntő szettet is elveszítettük, így csak a kis döntőbe tudtunk bejutni.

A bronzmeccsen a fiúknak sikerült legyőzniük két szettben nem csak a Piarista Gimnázium csapatát, de önmagukat is, így megérdemelten akaszthatták a nyakukba a szépen csillogó érmeket.

Talán ha nem kerülünk már az elődöntőben össze a tornát megnyerő Prohászka csapatával, még egy szebb érmet is hazahozhattunk volna, mondom ezt azért, mert a győztes a döntőt is 2-0 arányban nyerte meg, tehát aznap csak mi tudtunk tőle szettet elrabolni.

Természetesen ez így is egy nagyon szép eredmény, amire büszkék lehetünk, ugyanis 6 évvel ezelőtt sikerült a KIDS-szen az első érmünket megszereznünk, ami akkor szintén bronz volt.

Szívből gratulálok az egész csapatnak, szép volt fiúk és persze továbbra is: HAJRÁ BOTTYÁN!

Soltész Gábor
testnevelő

Megszakítás