„Hiszem, hogy én is jó magyar vagyok!”

Tudtad, hogy a magyar szabadságharcban férfiruhában egy nő is harcolt? Gondolkodtál már azon, hogy miért piros-fehér-zöld a magyar zászló? Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozott az idei március 15-i megemlékezés, melyet a 10. D osztály adott elő.

Nem volt könnyű meggyőzni őket, hogy vállaljanak szerepet a műsorban, de végül sikerült mindenkinek megtalálni a megfelelő feladatot, sőt az egész osztály szinte végig színpadon volt. Ebben nagy szerepe volt osztályfőnökük, Híves Rita tanárnő lelkesedésének is. Ahogy teltek a próbák, úgy kovácsolódott egyre inkább közösséggé az osztály.

Ünnepi műsorukban felidézték a nap fontosabb helyszíneit és eseményeit. A megzenésített Nemzeti dalra előadott táncuk mindenki szívéig hatolt, a hősökért szóló ima könnyeket csalt a szemekbe, a látványos zászlós jelenetükre pedig sokáig emlékezni fognak a nézők. A legnagyobb meglepetés azonban az volt, ahogy a végén együtt énekelték a Magyar vagyok című gyönyörű vallomást. Megérdemelten kaptak hatalmas tapsot a végén.

Sebák Nóra Georgina gondolatai: „Sok próba és felkészülés előzte meg a fellépést. Izgultunk, szokatlan volt számunkra is a szereplés. Szerettük volna, hogy sikerüljön olyan műsort előadni, ami méltó lehet az ünnephez és iskolánkhoz. Sokat köszönhetünk felkészítő tanárainknak, akik türelmesen segítettek, és támogatták az előadás létrejöttét. Reméljük, nem okoztunk csalódást, és műsorunkkal hozzájárultunk az ünnep emelkedett hangulatához.”

Megszakítás