Fenntarthatósági témahét 2022

Ebben a tanévben április 25-29. között rendeztük meg iskolánkban a Fenntarthatósági Témahetet. A témahét célja, hogy minden diák figyelmét felhívja a fenntarthatóság fontosságára és arra, hogy mi személyesen hogyan járulhatunk hozzá egy élhetőbb jövő megteremtéséhez.

A Fenntarthatósági Témahét keretében idén a kilencedik évfolyamot céloztuk meg, s azon belül minden osztályt a saját szakmájának megfelelően. Így a következő témákat dolgozták fel az osztályok:

 9.A Elektronika szak – HOVÁ TESSZÜK AZ ENERGIÁT projektje a szárazelemek és akkumulátorok újrahasznosítását vázolta fel.

9.B Informatika szak – MOBIL ÉLET projektje egy mobiltelefon életútját mutatta be, alkotórészeitől egészen a hulladékként történő kezeléséig.

9.C-D Gépészet szak – HOVÁ TE-SZEDD A SZEMETET címmel készített projektet, amelyben a hulladék újrahasznosításának és felhasználásának módjait boncolgatta.

9.E Gazdálkodás és menedzsment – FENNTARTHATÓ ÖKODIVAT ÉS VÁSÁRLÁS témájú projektjükkel kereste a megoldást arra, hogy hogyan legyünk ökodivatosak és hogyan, mit vásároljunk úgy, hogy mégis óvjuk a környezetünket.

A diákok ötletes és kreatív PPT bemutatók és videófilmek segítségével mutatták be azt, hogy ők miben látják a megoldást a témákat illetően. Tippeket kaptunk arra, hogy hogyan tudunk egy élhetőbb környezetet teremteni magunk körül, és mi is igazán a mi egyéni célunk ebben a harcban. Ahhoz, hogy nagyot merjünk álmodni, először nekünk kell hozzáadni a mi magunk egyéni apró cselekedeteit, ezzel mutatva példát másoknak. S így remélhetőleg a végére valami új és nagy dolog születik körülöttünk az élhetőbb jövő és környezet érdekében.

Vas Zsuzsanna
szervező tanár

Megszakítás