DIÁKNAP 2021/2022:  A 10. C osztály a harcok nyomában

Diáknap alkalmával az osztályunk márciusban eljuthatott Budapestre, ahol az első világháborús múzeumot (Új világ született 1914-1922) és a Sziklakórház Atombunker Múzeumot látogathattuk meg.

Az első múzeumban rengeteget tanulhattunk. Megtapasztalhattuk, hogy mekkora súlya is van egy világháborúnak. Részletes bemutatót kaptunk a háború előzményeiről, magáról a háborúról és annak következményeiről. Élethűen visszaidézték az akkori időket nekünk. Kedvenc részünk volt az elgázosított mező és a lövészároknak kialakított terem, mivel ijesztően élethűek voltak.

A két programunk között egy hatalmasat sétáltunk a budai várban, ahol csodálatos kilátásunk és időnk is volt. Rengeteg galambot is megetettünk.

A Sziklakórház mindannyiunknak maradandó élmény volt. Rengeteget tudhattunk meg az idegenvezetőnktől, folyamatos mesélés mellett sétálhattunk a kórház folyosóin. Maximálisan átadta nekünk azt az hangulatot, ami akkor volt. Nagyon bizarr és nyomasztó érzés volt számomra egy olyan helyen tartózkodni, ami mögött egy ekkora történelem áll.

A múzeumtúra után elmentünk sétálni a nagyvárosban, és meglátogattuk a Mammut Plázát is.

Személy szerint nekem ez egy nagyon meghatározó osztálykirándulás volt, életem egyik legjobbja. Nagyon hálás vagyok, hogy eljuthattunk ide az osztályommal.

Király Alex (10. C)

Megszakítás