„Ballag már a vén diák…”

2023. május 6-án méltóságteljes ünnepség keretében vettünk búcsút iskolánk öt végzős osztályának 141 tanulójától.

A hagyományoknak megfelelően a gyönyörűen feldíszített tantermekben rendhagyó osztályfőnöki óra keretében átvették tarisznyájukat a 11. évfolyam képviselőitől, elbúcsúztak osztályfőnökeiktől, majd a virágok illatával teli folyosókon ballagva elköszöntek az iskolától is.

A megható műsort igazgató úr visszaemlékező, bíztató mondatai követték, majd az évfolyam kiemelkedő diákjai vehették át jutalmukat. Érseki jutalomra terjesztjük fel Szabó Csenge 12.E osztályos tanulót, szakmai díjat kapott Nagy Mátyás szintén a 12.E-ből, Vak Bottyán-díjban részesült Gecse Máté 12.B, Csajka Szilárd 12.D és Nagy Kornél 12.D osztályos diákunk. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és azokra is, akik rajtuk kívül könyvjutalmat kaptak a négy év alatt elért eredményeikért.

Az iskolaudvarról a menet útja névadónk, Vak Bottyán generális szobrához vezetett, ahol elhelyezték a tisztelet koszorúját, majd a gyöngyösiek nagy örömére és figyelő tekintetével kísérve a Szent Bertalan templomba vonultak, ahol hálaadó szentmisével zárult az ünnep.

Az iskolánkban eltöltött évek és a megszerzett tudás biztosan fontos szerepet kap abban, hogy útra kelő, szárnyat bontó „vén diákjaink” megvalósítsák álmaikat, elérjék céljaikat és megtalálják helyüket és a boldogságot az életben. Búcsúzóul álljon itt a szentírás egyik legősibb áldása, mellyel igazgató úr útjára bocsátotta a ballagókat:

„Áldjon meg Téged az Úr és őrizzen meg Téged!
Ragyogtassa rád orcáját az Úr és könyörüljön rajtad!
Fordítsa feléd orcáját az Úr és adjon neked békességet!”

Tolmayerné Borbély Zsuzsanna
nevelési igazgatóhelyettes

Megszakítás