A mi keresztünk: összetartozásunk jelképe a múltunkban és a jövőnkben

Az egész tanéven végigívelt az a sok program, amivel megemlékeztünk iskolánk fennállásának 60., egyházi fenntartásának 10. évfordulójáról. És egy egész tanéven végigívelt az a folyamat, amelynek végeredményeképpen – kapcsolódva a dupla jubileumhoz – 2022. június 9-én felavattuk és 25 évre lezártuk kereszt alakú időkapszulánkat, melyet Osztályok keresztjének neveztünk el. Jelkép lett ez a kereszt a falon: a múltunk iránt érzett büszkeségünk és a jövőbe vetett töretlen optimizmusunk, az iskolát alkotó tanuló- és tanárnemzedékek szimbóluma.

Az ötletet az osztályfőnöki munkaközösség formálta valósággá, minden osztály aktív részvételével. A műsor különlegessége az volt, hogy a kilencedikes évfolyam tehetségei táncoltak, zenéltek, konferáltak és videóztak. Az egész projekt megálmodója Tomcsik Erika tanárnő, a keresztet Bíró Ferenc és Hevér Tibor tanár úrnak és az ötödéves gépészeknek, az üzeneteket az osztályoknak és az osztályfőnököknek köszönhetjük.

Mindig az idővel küzdünk. Néha azonban – talán túl optimistán – be tudjuk csapni, mondjuk azzal, hogy a múló időt tárgyakká formáljuk, vagy azzal, hogy egy közös cél érdekében mozgósítjuk kreativitásunkat, mérnöki képzelőerőnket, kétkezi munkánkat, művészetünket, optimizmusunkat, így alkotva valamit, ami egy kis rész mindannyiunkból. Tisztelettel és gondos szeretettel hagytunk hátra a mi világunkból egy darabot, és reméljük, 25 év múlva utódaink ugyanígy tisztelik majd bennünk hitünket szakmánkban, a Gondviselésben, egymásban, és a Bottyán mindenkor összetartó közösségében.

Tomcsik Erika és Ludányiné Prém Judit

(Az avatóról készült képsor és videó a galériákban megtekinthető.)

Megszakítás