A DÖK a gólyahéten felavatta a gólyákat

Iskolánk hagyománya a diákönkormányzat által szervezett, novemberben megtartott gólyahét, melyen az újonnan bekerült kilencedikesek mérhetik össze tudásukat. Az előzetes feladatok kihívásként érték az osztályokat. Nem voltak felkészülve arra, hogy egy rövid bemutatkozó videót készítsenek, s mellette egy osztálytáncot meg kell tanulniuk. Mégis kiválóan helytálltak.

Az izgalom igazán november 13-án jött el, amikor a gólyahét elindult. Hétfőn mindenki irigyelte a kilencedikeseket, amiért köntösben kellett jönniük. Kedden a hideg időt semmibe véve úszógumik és karúszók tömkelege lepte el az iskolát. Szerdán a szabályokat felrúgva a hétköznapi iskolatáskát otthon hagyva egy No Backpack day-t tartottunk. Közben folyamatosan zajlottak az osztályok közötti kötélhúzások, ahol minden osztály erejét beleadva küzdött. A hét megkoronázása csütörtökön jött el, amikor is egy mindent eldöntő gólyaavató vetélkedőn mérettek meg a kilencedikesek. A tánctól kezdve a sorversenyen át az ügyességi vagy éppen logikai feladatokig minden téren próbára tettük a gólyákat. Minden osztály hősiesen küzdött, míg végül az első helyen a 9. B osztály végzett.

A gólyahét időszaka nem csak a kilencedikeseket mozgatja meg, hanem az egész iskolát. Tökéletes lehetőség arra, hogy közösséggé formálódjanak a kilencedikesek, és a vetélkedő összehozza a bottyános közösséget is.

A DÖK nevében Viski Márton Máté  11. E

Megszakítás