Vak Bottyán-díj 2017 – Hegedüs Amadé

Hegedüs Amadé iskolánk példás diákja, osztályközösségének oszlopos tagja. Adottságai szerint általános intellektuális tehetség, a képességei, a motivációja, a kreativitása megtapasztalható volt az elmúlt évek során. Már kilencedik évfolyamban felfigyeltek rá tanárai, érdeklődő, szorgalmas hozzáállása miatt. Tizedik évfolyamtól sok tantárgyból indították versenyeken, iskolai műsorok állandó szereplője lett.

Megbízható, udvarias, segítőkész viselkedése miatt alig akad olyan tanár a tantestületben, aki – ha meghallja a nevét – ne tudná, kiről van szó. Az iskolai rádió vezetése, újságszerkesztés, oktatástechnológiai segítségnyújtás kapcsán is feladatokat vállalt. Tanulótársával együtt elkészítették az iskola honlapját, ami komoly szakmai feladatokat tartalmazott. Személyisége meghatározó az osztályban, a többiekre egyértelműen pozitív hatással van. Munkájában törekvő és megbízható, lelkesedése a szakmai tárgyak iránt dicséretre méltó. Szívesen vesz részt a közös iskolai programokon, osztálytársai számára példamutató, megszerzett tudásával segíti a többieket, különösen a gyengébb tanulókat.

Számtalan jelentős tanulmányi versenyen ért el kiemelkedő eredményt, különösen informatikából jeleskedett: 2016-ban a Károly Róbert Főiskola Informatika Tanulmányi Versenyen első helyezést szerzett.

Tudásával, magatartásával, motiváltságával. megbízhatóságával kivívta nemcsak osztálytársai, hanem tanárai elismerését is.

Megszakítás