Tésztakerék mese

A Neumann János Egyetem GAMF kara  2020. március 13-ára meghirdette „első és igazi Motopasta, tészta-motoralkatrész építő versenyét”.

A 12.D osztály három okos fejű és ügyes kezű tanulója, Csorba Márton, Ruga Máté és Sváb Kovács Péter igazi gépészként úgy gondolta, hogy érdemes megmutatni tudásukat e nemes vetélkedőn.

A versenyben szükség volt gépésztudomány valamennyi ismeretére: mechanikára, technológiára, anyagismeretre, műszaki rajzra, kézügyességre, ezenkívül nem várt feladatok sokaságát kellett a tanulóknak megoldaniuk a tésztavásárlástól kezdve a kezeknek a makacs ragasztótól való megszabadításig.

Zsoldosné Borosi Beáta tanárnő a tervezésben, míg Terék Richárd tanár úr a megvalósítás során nyújtott hathatós segítséget, és a kerék határidőre elkészült. Ám a gonosz COVID-19 vírus miatt a megmérettetést a szervezők bizonytalan időre elhalasztották.

A versenyt, vagyis a beérkezett kerekek töréstesztjét 2021. január 19-én, online kísérhettük figyelemmel. A mi kerekünk vitézül állta az egyre növekvő terhelést, végül a képzeletbeli dobogó harmadik fokára gördülhetett fel.
Az ügyes bottyános gépészek informatikai kütyük formájában elnyerték méltó jutalmukat.

Köszönjük mindenkinek a biztatást!

Zsoldosné Borosi Beáta
felkészítő tanár

Megszakítás