Szakmai tanulmányi versenyen elért sikereink

A középiskola közismereti tantárgyinak legkiemelkedőbb tanulmányi versenye az OKTV. Ugyanilyen rangos verseny a szakmai tárgyak területén az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye), melyet minden tanév tavaszán rendeznek meg. A szakmai verseny 3 fordulós. Az első forduló interaktív online formában kerül megrendezésre.

Ezután gépgyártás-technológia szakirányon 40 tanulót hívnak be a következő fordulóra, amely egy írásbeli és egy szóbeli megmérettetésből áll. A verseny a szakmai tantárgyak anyagát öleli fel, műszaki rajz, mechanika, anyagismeret, technológia, gépelemek és műszaki mérés, illetve szakmai számítások is helyet kapnak a feladatlapban.

Iskolánkból 16 gépész tanuló vágott neki a versenynek, szebbnél szebb helyezést értek el, de a legjobban Csorba Károly Márton és Nagy József  Máté 12.D osztályos tanuló teljesített, így ők továbbjutottak. Az alapos szakmai felkészítést Zsoldosné Borosi Beáta és Híves Rita tanárnő biztosította. Sajnos a járványügyi helyzet miatt az írásbeli forduló egyelőre elmaradt, a szóbeli fordulóra pedig a kiírás szerint áprilisban kerül sor.

Megszakítás