Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny – Irány az országos döntő!

Közgazdász tanulóink novemberben részt vettek a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyén és Diákfórumán, ahova a technikumok és szakképző iskolák tanulói nevezhettek.

Több csapat nevezett iskolánkból a 11.E és a 12.E osztályból.

Az első online fordulóra több száz csapat nevezett országosan, melynek során szakmai témákat átölelő kérdéssort kellet megválaszolni Alapismeretek az élethez – Családi költségvetés, diákköltségvetés és takarékoskodás – A munka és a pénz – Tanulás, továbbtanulás – A lakhatás pénzügyei és az ingatlanok – Fizetési módok – Áru, hitel, részletfizetés – Mindent a biztosításokról – Speciális élethelyzetek, kedvezmények, támogatások – A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás – Vállalkozási és adózási ismeretek – Amit a befektetésekről, megtakarításokról tudni érdemes – A pénzügyi csalások elkerülése – Zöld pénzügyek – Digitális pénzek, kriptodevizák, fintech-alkalmazások témakörökből.

Ennek eredményeképp két csapatunk is bekerült a megyei fordulóba.
A megyei forduló szintén online zajlott, ám itt már élő zoom bejelentkezéssel kellett számot adniuk a szakmai zsűri előtt.

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára, a verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos – egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke.

A megyei forduló eredménye:

1. helyezés Pénznyelők csapata (12.E)   
A csapat tagjai: Bozó Kinga, Kolozsi Szimonetta, Kovács Blanka, Tömöri Anna

2. helyezés Papaszita csapata (12.E)       
A csapat tagjai: Bobák Laura, Molnár Liza, Tóth Hanna Tamara, Tóth Vivien

Az országos döntőbe a megyei 1. helyezett csapat jutott be, ami december 7-én kerül megrendezésre Budapesten, ahol már személyes részvétellel kerül lebonyolításra a verseny fináléja.

Kosztyáné Magyary Ágnes
felkészítő tanár

Megszakítás