Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 

Országos döntő – 13. hely

Véget ért a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2023 őszi fordulója, amelyen idén három csapat indult iskolánkból. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megyei fordulóba 10 csapat jutott be, amelyből kettő a Bottyánból került ki és ahonnan el is hoztuk az első két helyezést.

December 7-én, csütörtökön a Budapesti Gazdasági Egyetemen került megrendezésre az országos döntő, ahol írásbeli kvíz és szóbeli kifejtős kérdés várta a csapatokat. A szóbeli kifejtős kérdésre a választ egy kiselőadás formájában kellet bemutatni közel száz fős közönség előtt. A zsűri tagjai között számos pénzügyi szakember figyelte a felelteket, többek között Bod Péter Ákos korábbi jegybank elnök, jelenleg a Corvinus egyetem professzora, valamint Bugár Csaba a Magyar Államkincstár elnöke.

Heves vármegyét a Pénznyerők csapata képviselte az országos döntőben Bozó Kinga, Kolozsi Szimonetta, Kovács Blanka és Tömöri Anna részvételével. Az előadásuk témája egy lakásvásárlás előtti megtakarítások és a megvásárláshoz igénybe vehető finanszírozási és támogatási lehetőségek voltak. Színvonalas és szakmai ismeretekkel megalapozott kiselőadást prezentáltak, amely a kapott pontszámok alapján a 13. helyet jelentette számukra.

Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Kosztyáné Magyary Ágnes
felkészítő tanár

Megszakítás