Közgazdászaink sikerei az első félévben

A 2022-2023 tanév első féléve során a Gazdálkodás-menedzsment szakmacsoport tanulói az eddigi legnagyobb létszámban vettek részt szakmai versenyeken. A két legjelentősebb versenyünk a Zsebpénzügyes verseny és a Pénzügyi Tudatosság Országos Versenye volt.

A Zsebpénzügyes versenyen 11 csapat indult 2-2 fővel, vagyis 22 fő nevezett a 11.E osztályból. A verseny négy fordulóból és a döntőből állt. A játék legelső fordulójában egy online feleletválasztós kvízzel találkozhattak a tanulók. A második fordulóba 4 csapatunk jutott tovább, itt egy szórakoztató, show jellegű élőben streamelt kvíz várt a versenyzőkre Kovács Áron és Zola műsorvezetésével. A harmadik fordulóba mind a 4 csapat bejutott, akik egy virtuális történetbe csöppenhettek bele, amiben 10 állomáson keresztül követhették nyomon Fanni és Bence útját, akik hatalmas kihívásokkal találták szemben magukat vállalkozásukkal kapcsolatban. Ezt az akadályt Krauszberger Korinna és Oláh Csenge párosa vette a legsikeresebben, ők a negyedik fordulóba jutottak immár egyedüli Bottyános csapatként. A negyedik fordulóban már csak 256 csapat versenyezhetett. Sajnos a döntőbe jutás nem sikerült, oda a több, mint 4000 jelentkező és a negyedik fordulós 256 csapat közül csak a legjobb 8 kerülhetett. Jövőre a döntő a cél!

Gratulálunk Csengének és Korinnának!

A Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyén három csapat indult 4-4 fővel. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos – egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke volt. Az első forduló időpontja 2022. október 17. volt  Egy online tesztet kellett kitölteni, a teszt 50 kérdésből állt.  Az első fordulóban online verseny során alakult ki a második forduló, az online megyei versenyek mezőnye. A megyei fordulóba a Bozó Kinga, Kovács Blanka, Kolozsi Szimonetta és Tömöri Anna alkotta csapat bejutott, ahol egy Zoom bejelentkezéssel kellett számot adni tudásukról. A Megyei döntő első körében 4-4 villámkérdésre kellett válaszolniuk a csapatoknak. A villámkérdésekkel 20 pontot szerezhettek. A második körben a csapatoknak egy-egy kifejtős kérdésre kellett válaszolniuk pár percben a szakmai zsűri előtt. Azonos nehézségű, de véletlenszerűen kiválasztott kérdést kaptak a csapatok. A kifejtős kérdéssel 50 pont volt szerezhető, amelyről a szakmai zsűri döntött. A lányok az előzetes kvíz során 50 pontból  39 pontot szereztek, villámkérdéseknél 20 pontból 20 pontot, a kifejtős kérdéseknél pedig 50 pontból 48 pontot. Ez így is csak a második helyezéshez volt elég, az országos döntőbe jutás így nem jött most össze. A tavaszi fordulóra annál nagyobb lelkesedéssel készülnek a csapattagok. A nagyszerű megyei döntős részvételért azonban különdíjban részesült a csapat könyvutalvány formájában.

Gratulálunk Kinga, Blanka, Szimi és Anna!

Kosztyáné Magyary Ágnes
felkészítő tanár

Megszakítás