„Jól beszélni és írni magyarul… jellemkérdés.” Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny országos döntője

2023. 02. 23-25. között zajlott le immár 36. alkalommal az Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntője a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. A 2. fordulót összesen 477 diák írta meg, közülük a legjobb 120 fő jutott el Gyulára a verseny döntőjére.

Iskolánkat Patócs Ákos 11.A osztályos tanuló képviselte ezen a rangos versenyen, miután a 2. fordulóban ő érte el a legtöbb pontot a Heves megyéből induló technikumok diákjai közül. 

Az háromnapos országos versenyre érkező diákokat és a kísérő tanáraikat a hagyományoknak megfelelően szakmai és szabadidős programokkal várták a szervezők. Az első este Kádár Annamária mesepszichológus mesélt az érdeklődőknek az önbecsülés és küzdőképesség gyermekkori megalapozásáról. Péntek délelőtt a kísérő tanárok színvonalas szakmai előadásokat hallgathattak meg a gimnázium könyvtárában, miközben a diákok a feladatlapokat töltötték ki és a tollbamondást írták.

A legemlékezetesebb programelemek egyike a városnéző séta volt, amely alkalmával benézhettünk az Erkel-házba, az Almásy-kastélyba, valamint a Gyulai várba. Este a „Bemutatkozik az Erkel” programon vettünk részt, ahol a gimnázium tehetséges diákjainak előadásait láthattuk. Az est zárásaként állófogadás és irodalmi játékokkal fűszerezett ismerkedés zajlott.

Az eredményhirdetésre a 3. napon került sor. Ákos 11. helyezést ért el, ami nagyon szép eredmény egy országos megmérettetésen.

Büszkék vagyunk rá, és szeretettel gratulálunk neki!

Blahó-Kiss Katalin
felkészítő tanár

Megszakítás