Iskolánk robotika szakkörének tagjai az egri Lenkey napon…

Ilcsik Gergely (12.B), Lukács Bence (11.B) és Czomrek Ákos (9.B) tanulók, Szabó Ferenc szakmai igazgatóhelyettes vezetésével február 24-én egy nem mindennapi kiállításon vettek részt.

Az egri Lenkey János Általános Iskola immár több éves hagyományra visszatekintő robotika kiállítására az idén is meghívást kaptunk. Az előkészítés összetett volt. A felkészülésben Lukács Máté (11.D) tanuló ötlete alapján egy olyan szerkezetet készítettek a diákok, mely 8 együtt mozgó elemet tartalmaz. Ezek egymás sebességét befolyásolják. A részeket egyetlen Lego motor indítja, s minden további elem a megelőző mozgása nyomán indul el.

A résztvevő diákok beszámolója a kiállításról:

A bemutatóra magunkkal vittük verhetetlen, Lego Sumo robotunkat is. A kiállítás alatt versenyek is voltak. Egy Sumo összecsapásra is sor kerül. Az általunk készített robot került ki győztesen.

A másik megmérettetés: Bit:bot autó verseny volt. Ez számunkra meglepetés volt, mert egy olyan felületen kellett programoznunk, amit korábban nem használtunk, bár hasonlított a Lego programozásához használt blokkprogram felületre. Két óra állt rendelkezésünkre a program elkészítéséhez. Bit:bot autónk majdnem tökéletesen végig ment a pályán. Utólag tudtuk meg, hogy voltak iskolák, ahol ez az eszköz rendelkezésre áll és nekik két hét állt rendelkezésükre a felkészüléshez, amit mi két óra alatt teljesítettük.
Remek élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Szerintünk egy remek nap volt.

Megszakítás